Dit jaar had ik voor een tweede keer een ticket voor Down the Rabbit Hole. Wegens corona kan dat natuurlijk niet door gaan. Vervelend, maar niet levensbedreigend. Gelukkig zijn festivals geen eerste levensbehoefte.

Om het festival niet direct failliet te laten gaan door mensen die hun geld terug vragen, hebben ze een manier bedacht om dat geld nog even vast te houden: bewaarjeticket. In dit stuk wil ik je mijn, misschien onpopulaire, mening geven over waarom ik dit stom vind. Volgens mij heb ik daar best goed over nagedacht, en ook een alternatief.

Bewaar je ticket logo

Afgelast of verplaatst?

Er is samen met een ministerie een regeling bedacht. Als het evenement verplaatst wordt, houden ze je geld vast tot uiterlijk 1 maand na de nieuwe datum. Als het evenement is afgelast, dan zouden ze binnen 3 maanden na de oorspronkelijke datum moeten uitbetalen. Je kunt je ticket bewaren tot volgend jaar.

Van Down the Rabbit Hole kregen we een mail dat het evenement is verplaatst naar volgend jaar. Maar feitelijk klopt dat natuurlijk niet. Als ik de tandarts bel omdat ik een dubbele afspraak heb en ik graag mijn jaarlijkse controle volgende week wil doen, dan verplaats ik de afspraak. Als ik zeg; weet je wat, ik kom volgend jaar wel weer, dan annuleer ik de afspraak en laat ik de volgende afspraak staan.

Bij een jaarlijks terugkerend evenement kun je niet zeggen dat je het verplaatst. Als dat wel zo is, dan zouden we volgend jaar dus 2 maal het festival moeten vieren. Die van 2020 en die van 2021. Het kaartje dat ik gekocht heb is van Down the Rabbit Hole 2020, niet van 2021. Als er geen corona was geweest, was er in 2021 ook een Down the Rabbit Hole. Eigenlijk zeggen ze dit zelf ook in de titel van hun bericht: Down The Rabbit Hole gaat deze zomer niet door.

Down the Rabbit Hole ziet dat kennelijk anders, want in hun mail stellen ze dat als je ervoor kiest om te annuleren, je het geld 1 maand na de nieuwe datum wordt terug gestort.

Gratis tip: ze hadden de nieuwe datum beter in 2080 kunnen doen, dan lost het probleem zich vanzelf op.

Wat kost zo’n festival?

Wat ik me dan afvraag; kost dat? Zo’n festival? Het is logisch dat er al een hoop kosten zijn gemaakt, ook al gaat het festival niet door. Er is personeel bezig geweest om dingen te plannen en te regelen. Er zijn contracten getekend waar men niet meer onderuit kan.

Maar wie zijn dat eigenlijk? Wie krijgen er doorbetaald? De podiumbouwers en foodtrucks in elk geval niet. De uitzendbureau’s en merchandise verkopers ook niet. Wie dan wel? De artiesten? Mojo?

Dus hoeveel procent van het ticketgeld dat ze nu vasthouden wordt gebruikt om reeds gemaakte kosten te dekken?

Hoeveel procent van een festival gaat naar de artiesten, en hoeveel naar de opbouw van het festival zelf? Is dat fifty-fifty?

Als ik de bewaar je ticket actie zo bekijk, zou de ideale wereld dus zijn dat iedereen zijn ticket bewaart. Dat betekent dus voor het festival 2021 geen nieuwe inkomsten. Of wordt de bierprijs 3 euro? Oh wacht, dat was het al. Okay, 5 euro dan.

Hoeveel procent ben je sowieso kwijt aan kosten, en hoeveel kun je annuleren. Zouden ze nu bijvoorbeeld al 20% aan kosten hebben gemaakt?

Als dat zo is zijn ze volgend jaar dus 20 + 50 = 70% kwijt aan de opbouw van het festival. Blijft er 30% over voor de artiesten. Welke headliners zullen ze volgend jaar dan kunnen boeken?

Stel dat we volgend jaar nog steeds aan de anderhalve meter maatregel vastzitten. Dan mogen er nog maar de helft mensen naar binnen, en dan ben ik nog optimistisch. Dan hebben ze dus 70% aan kosten met 50% aan opbrengsten.

Kortom: wie zegt dat het festival volgend jaar niet alsnog failliet gaat, en je het geld dus helemaal kwijt bent?

Kan en/of wil ik volgend jaar wel?

Dan zijn er volgens mij ook nog wel wat redenen te bedenken waarom ik volgend jaar misschien helemaal niet naar het festival kan of wil. Ik zal ze even opsommen.

  • Ik noemde het hierboven al even: de line up. Zal die wel bevallen?
  • De planning. Volgend jaar word ik dus verplicht mijn vakantie om dit festival heen te plannen. Kan dit wel? Ik ben ook afhankelijk van de schoolvakantie’s.
  • Corona. Stel je voor ik krijg corona, en ik moet lang revalideren, dan zit ik echt niet wachten op een festival. Wat ook zou kunnen is dat er nog steeds corona maatregelen van kracht zijn waardoor het festival op een heel andere wijze georganiseerd gaat worden. Hossen in een corona pak zie ik persoonlijk toch niet zo zitten. Een bierprijs van 5 euro ook niet trouwens.
  • Heb ik zelf nog wel een baan, lig ik in scheiding, in de lappenmand, de goot of in de kist misschien?

Oneerlijk

Kortom: ik vind het oneerlijk dat iemand anders over mijn geld mag beslissen. Wij festivalbezoeker, maar ook andere sectoren dan de entertainmentbranche, mogen dit toch ook niet? Bij de bakker of hypotheekverstrekker kan ik ook niet aankomen met een voucher waarbij ik aangeef dat ik binnen een maand betaal nadat ik een nieuwe datum heb bedacht.

Het is voor niemand leuk als een bedrijf failliet gaat. Waarom is dit voor een groot festival erger dan voor de plaatselijke kroegbaas die jaren en jaren heeft gewerkt om hier iets moois op te bouwen?

Waarom wordt die beslissing nu voor mij gemaakt?

Liever zou ik zelf kiezen waar ik in deze tijden mijn geld spendeer.

Alternatief

De maatregelen die bedacht zijn door het bewaar je ticket initiatief zijn allemaal gebaseerd op uitstel van executie. Waarom is er geen tussenvorm?

Als we even terug komen op het rekensommetje van hierboven. Stel dat we allemaal een bedrag doneren aan het festival, en ze halen daarmee de 20% op die nodig is om uit de rode cijfers te blijven.. waarom wordt die optie niet geboden? Laat ze een deel houden en stort de recht direct terug.

Voor de kaartverkoper is dit een kleine wijziging lijkt me. De nieuwe tickets voor 2021 genereer je alvast. Vervolgens geef je de mensen een keuze. Wil je de oude tickets inruilen voor nieuwe, met gesloten beurs? Of wil je het bedrag doneren wat het festival minimaal nodig heeft om te overleven? Of wil je alles terug?

Wanneer mensen het volledige bedrag terug willen, kun je er zelfs voor kiezen om alleen dat minimale bedrag nog eventjes vast te houden. Later stort je dit laatste beetje alsnog terug.

Het hele initiatief schijnt overigens nogal lastig uit te voeren te zijn. Maar dat geloof ik eerlijk gezegd niet. In dit digitale tijdperk is dat geen enkel probleem.

Alleen al met dit festival haalt ticketmaster 350.000 euro aan servicekosten op, voor een dienst die grotendeels volledig, zo niet geheel, geautomatiseerd werkt. Tickets genereren, afrekenen, opsturen (al dan niet digitaal of per post), dit kan allemaal door een computer gedaan worden.

Het uitbreiden van het systeem met bovengenoemd voorstel moet binnen enkele maanden te doen zijn, met 1 of 2 programmeurs. De rest van het jaar kunnen ze de telefoon opnemen voor de mensen die hun ticket bij Free Record Shop hebben gekocht. Moet makkelijk uit kunnen.

Het platform is er al, en de techniek om geld terug te storten ook. Hoe moeilijk kan het zijn.

Zijn die 10 euro servicekosten eindelijk eens gerechtvaardigd.