Koffie met thee is minder lekker

Spam

Dus ik liet even aan Mijke zien wat ik nou gedaan had hier. Lezen mensen dit nog dan? vroeg ze. Sja, weet ik veel! Maar een blik in de statistieken wees uit dat het nog best mee viel. Dezelfde paar mensen als toen ik begon, zo leek het.

Maar toen er vandaag weer een stuk of wat comment spam mailtjes binnen kwamen wist ik: o ja, het zijn gewoon bots natuurlijk. Alsof je conversie een stuk hoger wordt als je een hier een comment achter laat. Haha! Ik zou ze eigenlijk moeten laten staan. Ware het niet dat mijn eigen Google index waarde dan weer naar beneden gaat.

Dus, we gooien er nog eens een plugin tegenaan. Kijken of dat wat uitmaakt.

Wat een heerlijk systeem is dat wordpress toch. (Zo lang je niet naar de code kijkt, wat ik pas geleden helaas wel moest doen).

Update (7 mei 2014): Dus, de Clean Talk plugin werkt best aardig, alleen moet je na een maand wel dokken. Een maandelijks bedrag. Nu vind ik dat mensen die een goed product hebben gemaakt hier best voor beloond mogen worden, maar 8 dollar per maand vind ik wel wat aan de hoge kant. Bovendien zijn er veel gratis alternatieven. Zodoende: bye bye Clean Talk, hello WP-SpamShield.

1 Comment

  1. Rolandow

    Meh, eens zien of mijn eigen comments er wel door komen dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑