Koffie met thee is minder lekker

Windje

Voelt u dat windje?

Dat is van het nieuwe leven dat ik dit weblog probeer in te blazen. Zal wel tegen vallen, maar ik dacht in elk geval eens goed te beginnen met een nieuw theme. Na lang snuffelen op Theme Forest kwam ik uiteindelijk hier op uit. Om al snel tot de conclusie komen dat ik eigenlijk iets anders had gewild, want de header image is een beetje klein nu. En het leek me juist zo leuk om daar wat leuke persoonlijke foto’s te plaatsen. Van Afrika bijvoorbeeld, waar we geweest zijn en leuke foto’s van hebben gemaakt. Of van de kinderen, hoe kan het ook anders. Zul je altijd zien: betaal je eens netjes voor een design, en dan moet je achteraf nog gaan knutselen. Jammer.

Verder had ik van de week ook ineens een ideetje qua content. U weet, dit is een lifelog, uit de tijd dat er nog lifelogs bestonden (altijd leuk om net te doen alsof je 1 van de oude pioniers was, haha). Lifelogs gaan vooral over jezelf. Nouja, en iedereen die papa of mama is geworden weet: al snel gaat je hele leven over kinderen. Ik wilde er nog zo voor waken. Niet teveel foto’s van Tom en Siep op facebook, niet teveel over kletsen op verjaardagen, en toch vooral een normaal leven blijven lijden. Mislukt.

Maar nu dacht ik: misschien is het wel leuk om wat tips en truucs voor de beginnende ouders te plaatsen. Want hoe leuk is het om tips uit de eerste hand te horen. Hoeveel eerder neem je ze aan dan die bullshit die je bij de verloskundige te horen krijgt? Of van de collega’s op het werk? De Libelle? Nee natuurlijk niet, het liefst hoor je dat van je beste vrienden. Mensen van je eigen leeftijd, eigen categorie, je ouwe kroegmaten, klasgenoten, blogmatties. Toch? Nouja, dat vonden wij wel in elk geval. En soms denken we: hadden we dat maar eerder geweten zeg!

Dus, hoe komt dat eigenlijk, dat we dat niet wisten? Nou, omdat er te weinig gedeeld wordt dus. Of misschien wordt er wel heel veel gedeeld, in die blaadjes die je bij je eerste zwangerschapsbox krijgt, maar geloof jij het? Ik niet. Al moet ik bekennen zo’n “mama” blaadje, of hoe ze ook mogen heten, nog nooit open geslagen heb.

Nouja, leuk of niet leuk, we gaan het zien. Toen ik me laatst in de tuin in de zon zat te vervelen had ik wat onderwerpen uitgezocht, maar ik moet nog maar zien of die op ‘papier’ ook zo leuk zijn.

Maar, zoals gezegd: het begin is er. De nieuwe layout. Hip toch?

1 Comment

  1. Jurriaan

    Een goed begin is het halve werk! Veel layout is er op de mobiele versie wel niet :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑