We kennen allemaal het verhaal wel, toch? Nou. Erik moet een spreekbeurt houden over insecten, maar durft dat niet zo goed ofzo. Zijn opa laat hem op zolder het schilderij zien van de wollewei. De vader van Erik kon hier uren naar kijken.

‘s Avonds sneakt Erik uit z’n bed, en gaat weer bij die schilderijen kijken. Zijn betovergrootvader komt ineens tot leven, en zijn betovergrootmoeder ook. Uiteindelijk belandt Erik in het schilderij, en gaat daar op zoek naar de regenworm.

Hij komt allerlei insecten tegen, en leert zo dus alles over de insecten.

De film lijkt misschien een beetje kinderachtig, maar ik was ontzettend nieuwsgierig naar de verfilming van het boek. Door imdb kwam ik erachter dat er in 1979 ook al een verfilming was gemaakt, misschien moet ik die ook eens kijken.

Het is in ieder geval leuk om te zien dat de meeste insecten gewoon gespeeld zijn, en niet geanimeerd. Omdat je het verhaal al kent, en omdat het verder niet bepaald een thriller is voor grote mensen, is het voor de rest niet zo heel bijzonder.

Gewoon leuk. Leuk om te zien. Erg leuk in elkaar gezet.

Volgens mij een ideale kinderfilm.

Cijfer: 7