Koffie met thee is minder lekker

Man on Fire

In Mexico worden, in deze film, de laatste tijd veel kidnaps gepleegd. Georganiseerde bendes kidnappen de kinderen van rijke lui, en verdienen op die manier hun brood.

Creasy is een aan lagerwal geraakte huurmoordenaar, ofzoiets. Hij ontmoet een oude vriend uit het vak, en via hem wordt hij een bewaker van een kind, Pita. Creasy is alcoholist, en daardoor niet meer zo goed in zijn vak als vroeger, maar goed genoeg. Hij houdt niet van praten, en wil dan ook niets van Pita weten. Hij is ingehuurd om haar te beschermen, niet om haar vriend te zijn.

Natuurlijk ontstaat er toch een hechte band tussen de stugge Creasy en de aandoenelijke Pita. Totdat ze op een dag toch ontvoerd wordt. De overmacht is te groot. Creasy schiet twee corrupte agenten dood, maar kan toch niet voorkomen dat Pita meegenomen wordt.

Hij wordt neergeschoten, en beland ernstig gewond in het ziekenhuis. Als hij herstelt is, gaat hij alle criminelen af die Pita hebben gegijzeld, of die er iets beter van geworden zijn. Creasy is boos, heel boos, en wil iedereen die iets met de ontvoering te maken had, vermoorden.

Uiteindelijk komt hij bij de vader van Pita terecht, die alles in scene gezet blijkt te hebben, om zo een deel van het verzekeringsgeld te vangen.

Pita blijkt nog niet vermoord te zijn door de ontvoeders, hoewel ze hadden gezegd van wel. Creasy zorgt ervoor dat Pita terug bij haar moeder komt, in ruil voor zijn eigen leven.

Erg ontroerend verhaal, de rol van Creasy is goed neergezet vind ik. Het gevoel van gerechtigheid voelt goed, als de criminelen één voor één op een harde manier terug worden gepakt. En dat Pita dan ook nog eens in leven blijkt .. eind goed, al goed. Behalve dan dat het Creasy zijn leven kost, maar op deze manier eindigt hij nog op een nuttige manier, en niet als alcoholist.

Geen ingewikkeld verhaal dus, niet super spannend, maar een film die inspeelt op je gevoel.

Mijke gaf een 8,5. Ik wil nog wat voorzichtiger zijn met het uitdelen van erg hoge cijfers :-).

Cijfer: 7,5

1 Comment

  1. karin

    Hele mooie film. Ik heb met tranen in m’n ogen het einde gevolgd. Erg ingrijpend om te zien …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑