Koffie met thee is minder lekker

Secret Window

We dachten dat we hem allang gezien hadden, deze film. Maar na een bezoekje in de videotheek, en het lezen van de achterkant, bleek toch van niet. Kijken dus. Gebaseerd op Stephen King, dat moet toch wel spannend zijn?

Een schrijver met writersblock ligt in scheiding met z’n vrouw. Zij is vreemd gegaan, omdat hij alleen nog maar aan de Jack Daniels zat, en ‘s avonds zijn boeken schreef. Niet erg gezellig.

Hij komt erachter, en gaat uit huis, woont nu ergens afgelegen in een soort vakantiehuis. De schrijver slaapt, wordt wakker, pakt een biertje, probeert wat te schrijven, en gaat weer slapen.

Op een dag staat er ene John Shooter voor z’n deur, met een pak papier. Hij zegt dat de schrijver zijn verhaal gestolen heeft. De schrijver gelooft hem niet, en gooit de deur voor z’n neus dicht.

Shooter laat het manuscript achter, en het blijkt inderdaad overeen te komen met het boek, Secret Window, dat de schrijver heeft geschreven. Shooter wil dat het eind veranderd wordt, en zet dit kracht bij door de hond van de schrijver te vermoorden.

De schrijver gaat naar de politie en alles, maar die kunnen niks vinden. Hij schakelt een soort privé detective in die hem al eerder heeft geholpen, die de schrijven moet helpen meneer Shooter te vangen. Deze detective wordt uiteindelijk vermoord, samen met de man die Shooter en de schrijver gezien zou moeten hebben, de enige getuige dus.

Uiteindelijk blijkt de waarheid vrij simpel en voorspelbaar, het is immers een Stephen King boek. De schrijver is doorgedraaid, en wil eigenlijk gewoon zijn vriendin vermoorden. De schrijver heeft Shooter verzonnen, en is dus eigenlijk de gespleten persoonlijkheid van de schrijver zelf.

Als hij zijn vriendin vermoord heeft, lijkt hij weer wat normaler, en rustiger, en is het verhaal afgelopen.

Ik vond het een aardige film, maar ik zat niet continu op het puntje van mijn stoel. En zoals ik al zei: het eind is eigenlijk redelijk voorspelbaar. Ik was alleen even vergeten dat King het altijd zo doet… je een beetje de hele tijd voor de gek houden, en uiteindelijk met een voor de hand liggende verklaring komen.

Nouja. Al met al geen onaardige flim.

Cijfer: 6,5

1 Comment

  1. silver

    egt een hele mooie film en natuurlijk met Johnny Depp :) :P *kwijl kwijl *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑