Koffie met thee is minder lekker

Stijlloze grap

Okay, de melding van GeenStijl dat er een redaktielid in elkaar geslagen was met een honkbalknuppel, was dus allemaal één grote grap. Zoals op een aantal weblogs al te lezen is, een behoorlijk misselijke grap.

Ik moet zeggen dat ik geen moment medelijden heb gehad. Vond dat het niet kan, dat je niet neergeknuppeld mag worden om je mening, maar zoals ik direct al zei .. het was ook wel weer te verwachten. Echter, ik ben er dus wèl ingetrapt.

En zoals Neon ergens terecht schreef, dat komt omdat je met je fatsoenlijk verstand bedenkt dat je over zoiets gewoon geen grap maakt. Zoiets verzin je niet.

GeenStijl dus wel. En wat bereik je daar dan mee? De volgende keer dat webloglezend Nederland zo’n bericht ziet, denk je wel twee keer na voordat je aan steunbetuigingen e.d. begint. Weer een stapje dichterbij jezelf, en weer een stapje afstand extra van de onbekenden om je heen.

Laat ik maar niet meer meevoelen met het verdriet van vreemden. Want straks is het gewoon weer een grap.

Door dit soort dingen wordt de maatschappij alleen maar harder en harder. Telkens als je doet wat je voor je medemens zou moeten doen, krijg je een keiharde schop in je rug. Als je een gevecht ziet: nooit mee bemoeien. Voor je het weet pakken ze jou ook.

Zo rot is de maatschappij al. En in deze rotte maatschappij, krijg je dan een hele club mensen zo ver dat ze het zielig voor de Chileen vinden dan hij neergeknuppeld wordt. En dan wéér blijkt het een grap te zijn.

Behoorlijk stijlloos.

4 Comments

  1. louwrens

    Tja, daar gaat die hele sjite toch over? De berichten op GS stellen over het algemeen niet al teveel voor …het zijn de reacties die de problemen veroorzaken of het nieuws halen ..daar doe jij nu dus ook aan mee.
    Het zou mij niks verbazen als ze morgen gewoon weer verder gaan, waarom niet iig ..de nieuwssites hebben alweer gemeld dat GS dicht is, lijkt mij juist reden te meer om weer door te gaan.

  2. Rolandow

    Nee, daar doe ik niet aan mee. Ik reageer daar nooit. Sterker nog, ik kom er nauwelijks. Af en toe als ze in het nieuws zijn idd.

    Ik schrijf hier enkel mijn mening op. En daar is mijn site dan weer voor.

    En de strekking van dit bericht is dan ook, onder andere, dat het helemeel niet stoer is om op deze manier het nieuws te halen.

  3. Rondie

    Ik lees GeenStijl niet, omdat ik het gewoon dom vindt. Ligt aan mij.

    Maar als ik dit afscheid zie denk ik bij mezelf, geen stijl. Hadden ze niet beter kunnen doen. Precies in hun ‘stijl’. Hoe hadden ze het dan moeten doen? Met een bloemetje en een excuus?

  4. Suffie

    De stofzuiger van het internet? Zeg maar gerust de stoma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑