Dan ben je dus vrachtwagen chauffeur. Dan denk ik: die mensen weten de regels. Als je elke dag iets doet, voor je werk bijvoorbeeld, dan weet je er automatisch ook veel van toch? In mijn geval kan ik redelijk met een computer omgaan. Weet ik een beetje welke dingen ik niet moet/mag doen om iets stuk te maken. Een electricien weet welke draadjes hij beter niet vast kan pakken. Een timmerman slaat haast nooit mis.

Bij het beroep vrachtwagenchauffeur geldt dit niet, heb ik wel eens het idee. Het was vanochtend een beetje mistig. Maar ik kon zeker verder kijken dan 50 meter, dus dan mag je volgens mij je mistlampen achter niet aanzetten. Nu valt me sowieso op dat, vooral personen auto’s, tegenwoordig hun mistlampen vrij vaak aanzetten. Staat zeker stoer ofzo, die vier lampen aan de voorkant. Alleen merk je er zelf volgens mij niks van, als je in de auto zit.

Maar goed, in dit geval waren de lampen dus ook nog eens ongekend fel. Een vrachtwagen is wat hoger, dus ze schenen recht in mijn gezicht. Hoe irritant is dat!

Nouja, en zo begint je ochtend dan dus. Terwijl je dan toch al in de file staat (jaja mensen, file van Hauwert naar Hoorn, je verwacht het niet hè?).

Ook goedemorgen.