En zo stonden wij om 8:00 vanmorgen bij Intermaris op de stoep, want om 8:00 gaan ze pas open. Ons pas aangelegde archief met papieren, die we moesten inleveren om het huis te accepteren, hadden we mee genomen. We hadden tot 10:00 de tijd om te beslissen. Er miste alleen nog een verklaring van onze huurbaas dat we ons altijd netjes hebben gedragen, nooit op het balkon hebben gescheten, en zéker geen afbraak parties hebben gehouden. Ohja, en dat we de huur altijd netjes op tijd betaald hebben.

Wij verzekerden de balie mevrouw dat het goed kwam, en uiteindelijk wisten we haar te overtuigen (waar een Zwitsers zakmes al niet goed voor is) dat we tegeltjes mochten uitzoeken. De balie mevrouw ging de tegeltjesuitzoek mevrouw zoeken. Gelukkig bleek die mevrouw meteen álle dingen die we nieuw krijgen te mogen uitzoeken, samen met ons, en bovendien was ze erg vriendelijk. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Zo snel als wij moesten beslissen over het huis, zo snel gingen we ook door de tegeltjes, keukenkastjes, keukenbladen en handvatten heen. De showroom was neergezet op een stukje van 3 x 3 meter, en er waren nog twee mensen aan het kijken. Zes man op negen vierkante meter, da's best druk.

De stukjes keukenkast waaruit we konden kiezen hingen in een rack, vlak naast elkaar allemaal. En zo was het ook met het keukenblad. Persoonlijk vond ik het lastig kiezen door naar 15 houten plankjes, met verschillende kleurtjes of patroontjes. Maarrrrr, uiteindelijk hebben we naar ons idee toch een hele moderne keuze weten te maken. En we waren wederom blij verrast met de mogelijkheden waaruit we konden kiezen.

Binnen een half uur stonden we weer buiten. Weer een stapje dichterbij ons nieuwe huis.