Koffie met thee is minder lekker

Rolandow wil ook een oldtimer

Afgelopen weekend, met dijkpop dus, kwam er iemand ons groepje versterken, gebracht door een Mercedes. Holy macaroni dacht ik, een Mercedes? Da's niet mis!

En toen ik het apparaat zag helemáál. Wat een tank! Zo'n oud apparaat, lekker log, stevig, grote neus. Maar, dat moet wat kosten zeg?! Nee hoor, was een oldtimer. Met gasinstallatie. Kost haast niets.

Ik was opslag jaloers.

Damn! denk ik nu. Waarom heb ik daar niet aan gedacht, toen ik aan het speuren was naar een andere auto? Hoe stoer is dat, om gewoon een oude logge Mercedes te rijden? Ram je dan eens een paaltje, dan gaat het paaltje het verliezen!. En al die wegenbelasting die je uitspaart. Geniaal!

Dus, het werd weer eventjes auto's kijken op marktplaats. Altijd leuk. Collega's aansteken (moet je deze zien!). En al gauw kwamen we uit bij de Chervrolet Impala's. Of misschien toch een Mercedes? Of een oude Cadillac dan?

Maar na een half uurtje dromen werd ik toch maar weer wakker. Onderhoud. Ellende die je wellicht tegen komt. Roest. Zulke auto's zijn ontzettend gaaf, maar je moet zelf een beetje kunnen sleutelen, er verstand van hebben, of iemand kennen die dat heeft. Anders is het waarschijnlijk geen haalbare kaart. Ik ben ook maar een ICT-er! Ik ben al blij als ik weet waar m'n ruitenwisservloeistof in moet. En wat voor olie er in mijn auto moet? Ik zou het niet weten!

Pas als die bestelde schepen met geld binnen komen wordt dit een leuke hobby.

Of als de Mondeo op mysterieuse wijze total-loss is natuurlijk, want hey, dan moeten we toch naar een andere auto kijken. De airco en bumper zijn al stuk. Two down, many to go? ;-)

1 Comment

  1. Leintje

    Doe die Chervrolet maar die is stoer!

    Heb je de mercedes gekocht die staat namelijk niet meer op marktplaats.

    xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑