Bas en Mijke zijn eens lief voor elkaar ;-)

Onder het mom van: je moet alles een keer gedaan hebben in je leven, ben ik dit jaar gestrikt om een week samen met Leintje en Gerry de keuken een week te runnen. Op de kindervakantiespelen dus, bedoel ik. En dat betekent dus voor een man of 50 koken, elke dag.

Programma is dan ongeveer: ontbijt klaar zetten, koffie & thee zetten, wasje doen? Ontbijtafwas begeleiden (en die moet snel-snel-snel). Boodschappen halen (dat is wel hilarisch, even de Lidl leegkopen). Staflunch maken, koffie & thee zetten, wasje doen? Avond eten voorbereiden (hak en snijwerk), koffie & thee zetten. En dan beginnen te koken. Oh, en als er voldoende afwas staat: nog even een afwasje er doorheen jagen tussen de bedrijven door.

Na het eten wordt de afwas gelukkig door de leiding gedaan, en daar hebben we dit jaar als het goed is onze afwascoï weer voor. Zijn wij ontzettend blij mee, want dan hebben we eventjes rust, want onze afwascoï zorgt ervoor dat alles op de juiste plek komt te staan, en dat al het afwaswerk goed gedaan wordt. Daarna gaat de leiding programmeren (dat betekent: bedenken/plannen wat ze de volgende dag gaan doen met de kids), en gaan wij de avondhap voorbereiden.

Als de avondhap is uitgeserveerd, om een uur of elf/twaalf, dan zit onze taak er zo'n beetje op. Voor die dag.

Gekkenwerk dus, maar goed, je moet alles een keer geprobeerd hebben in je leven.

Afgelopen weekend hadden we introduktie weekend. Voor de nieuwe keukie's, en nieuwe leiding. Om meteen maar even een goede vuurdoop te krijgen, moesten we nu voor 80 man koken. Maar dan gelukkig wel met z'n vijven, twee meer dan in de week.

Ook heb ik gelijk geleerd dat in sommige delen van ons land er een heel aparte delicatesse bestaat: gefrituurde aardappelschillen. De geschilde aardappel is dan meer een afvalproduct.

Nou vind ik dat je alles een keer geprobeerd moet hebben in je leven, maar áárdappelschillen? Kom op zeg!

Foto's van het weekendje staan hierrrrrr.