Koffie met thee is minder lekker

Weekendje Zwartsluis

Ja sorry hoor, ik moest even bijkomen van het weekend. Ik was namelijk een weekendje weg met vrienden. Alwéér? Ja, alweer. Kan er maar geen genoeg van krijgen.

Dit keer ging de reis naar Zwartsluis. Over de lelystaddijk dus, en dan nog een stukje, en dan ben je er. Mijke en ik waren ruim op tijd om het huis nog even te versieren, en nog wat extra boodschappen doen want er werd zo veel gehaald, dat het boodschappenteam het allemaal niet in de auto kon krijgen.

Het huis was groot, zo groot, dat ze in een paar uur tijd nooit alles konden afstoffen. Dat was wel te merken, maar ach, dat mag de pret toch niet drukken? Er waren ook wat stallen met koeien en kalveren, waar de boer heel enthousiast over was. Gedwee liep ik achter hem aan, en toen bleek het nog best grappig. Bovendien wist ik nu dat ze een eindje van ons vandaan sliepen, en de stereo die ik meehad dus wel uitgepakt kon worden.

Vrijdag verliep vervolgens zoals het vrijdag altijd verloopt. Als
losgeslagen gekken gaan drinken, en vervolgens feesten en dansen tot
diep in de nacht. Heerlijk.

Zaterdag is het altijd even kijken
wie de vorige avond overleefd heeft, en wie niet. Nu weet ik een beetje
hoe mijn eigen lichaam werkt: gewoon op tijd drank erin en hij doet 't
weer. Dus bij het kopje koffie ging een scheut likeur, en ik heb de
hele dag geen last van katers gehad.

Natuurlijk gaat dat niet
zonder consequenties. Voor het avondeten was ik aangeschoten, en midden
in de nacht heb ik een spelletje koehandel gespeeld, vol enthousiasme
en overgave (samen met mijn financieel adviseuse), maar wat ik allemaal
precies gedaan of gezegd heb wordt al iets vager.

Voor dat spelletje nachtelijk koehandel hadden Mijke en ik onze quiz nog even gedaan. Mensen moesten vragen beantwoorden, dingen uitbeelden, en uiteindelijk kwam de popbingo, eerlijk gestolen van jonne, raymond en bassie. Alleen minder lang, en minder moeilijk ook denk ik zo. Zéér leuk om te maken en om te doen, en volgens mij vond iedereen het leuk.

Daarna werden de prijzen uitgereikt, waarbij er natuurlijk ook weer wat verkleedkleren te winnen waren. Die doen het altijd goed.

 

Roland en Mijke verkleed

 

 
's Avonds werd er weer flink gedanst en gefeest in de "disco kuil" die we speciaal voor dit doel hadden ingericht. Lampenkappen werden gebruikt als hoge hoeden en als jeans. Papier werd versnipperd ter versiering. Dat soort dingen.

Zondag ging mijn gezondheid hard achteruit. Het ontbijt was ietwat te vroeg voor mijn bioritme, dus ik besloot maar weer terug naar bed te gaan om nog maar een schoonheidsslaapje te doen. Dat deed me redelijk goed.

Toen ik er tegen de middag uit kwam, ontstond ineens het idee om een stuk te gaan wandelen. Aanvankelijk was ik niet enthousiast, maar frisse lucht leek me toch wel goed voor me, dus ik ging mee. Twee auto's vol, zonder route, zonder enig benul wáár we dan gingen wandelen.

Na een half uur rijden wisten we het nog steeds niet, en inmiddels begon het aardig te schemeren. Nog drie keer stoppen, raampjes open, en besluiten verder te rijden verder was het zo goed als donker, en besloten we onverrichtte zaken terug te keren. Wel veel gezien van de omgeving.

Bij thuiskomst heerlijk Marokaans gegeten, en daarna was het voor Mijke en mij helaas tijd om afscheid te nemen. De school van Mijke vond het nodig om de toetsweek een week op te schuiven, waardoor dit precies na ons weekend viel. Dit in tegenstelling tot vorige jaren. En dus moest Mijke maandagochtend een toets maken.

En zo kwam er een eind aan een wederom heerlijk geslaagd weekend. Ik heb nu al zin in volgend jaar! 

1 Comment

  1. Duije

    Ik had hier ook nog wel een pop-bingo voor je liggen hoor.. Maar idd, zelf maken is ook leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑