Koffie met thee is minder lekker

Bellen met Bas

Wij hebben hier op kantoor nogal wat test toestellen. Om applicaties op te testen, of om test berichten (SMS) mee te sturen naar ons systeem. En nu hebben ze wat nieuws bedacht: bellen met bas.

Ze gaan je reclame sturen per SMS. En voor elk smsje dat je ontvangt, krijg je "credits". Deze credits kun je omzetten in beltegoed, of, als je een abbonement hebt, in geld. Gewoon op je bankrekening.

Nu heeft de nokia die hier ligt een mooie optie: Allow overwrite?. Zet die maar eens op Yes, en je inbox zal nooit meer vol lopen. Het laatste bericht gaat er namelijk gewoon uit, als er een nieuw bericht binnen komt. Eigenlijk een soort FIFO systeem: First In, First Out.

Dus, deze telefoon ligt hier fijn te liggen. Een subtiel biepje vertelt of er een bericht binnen komt. Als er een stuk of 20 ongelezen berichten liggen te wachten, dan zal ik ze wel eens doorbladeren, maar verder heb ik er weinig last van. Het schijnt dat ze ook wel eens steekproeven sturen, waarop je moet reageren, om te kijken of je ze wel echt leest natuurlijk.

Thuis heb ik nog zo'n telefoon liggen. Mijn simyo SIM is al onderweg. Want och, mocht ik hier een paar tientjes per maand mee binnen halen (ik denk het niet) dan is dat toch mooi meegenomen. Mocht je nou maar 1 euro per maand verdienen, nouja, dan laat ik het wel lekker zitten.

Hoe dan ook, dat Simyo nummer is ook wel handig voor bij mijn domeinregistraties :-) 

3 Comments

  1. Louwrens

    En op die steekproef sms’jes moet je dan reageren met …. een smsje a 1,50?

    .. ben benieuwd :)

  2. Rolandow

    Nah, dat krijg je dan gelijk weer vergoed in credits, had ik begrepen. Dus ook dat is gratis :-)

  3. Bas

    Jo Rolandow,

    Op deze manier kan je een beetje door de mazen van het net van BAS glippen. Niet dat wij dat erg vinden hoor. Creativiteit is Bas ook niet vreemd :). Toch lekker sparen en af en toe de berichtjes doorkijken is best wel leuk. En je hebt gelijk die controle sms-jes zijn gratis. Maar je kan ook een sms krijgen met gratis kaarten voor de bios en die mis je dan weer even net als je niet oplet. Dat je nog weinig verdient hebt met Bas klopt we zijn aan het opstarten en dat kost even tijd. Maar als je het AD hebt gelezen vandaag zie je dat het er wel aankomt. En dan kan je toch ff lekker wat bij verdienen. Geen 10 tallen euro”s per maand maar net genoeg om niet aangeslagen te worden door de belasting hehehehe.
    Groet
    BAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑