Koffie met thee is minder lekker

Terug van Turkije


Sja, wat moet je vertellen na al die dagen? Het was lekker warm, en het was mooi. Maar het was ook veel te kort. Effectief hadden we 6 dagen over, en we wilden veel te veel excursies doen.

Uiteindelijk hebben we daar alleen de boot en Efeze excursie van gedaan. Een jeep zouden we zelf eventueel huren, en de quads waren te duur, en zouden we vervangen door scooters.

Dan met de scooter naar het Millipark (=National Park), en dan hadden we tenminste alle vrijheid. Maar een hoop mensen die we spraken vonden het toch wel eng, zo op een scooter door Turkije, waar niemand zich erg aan de verkeersregels houdt.

Bussen die vlak voor de bocht nog gaan inhalen, terwijl je een tegenligger ziet aankomen. Nee, dat was inderdaad niet zo erg veilig. Grote kans dat er niks gebeurt natuurlijk, maar als er wèl wat gebeurt, ben je best ver van huis volgens mij. Hoewel de reisleider zei dat ze bij Mediturk een arts hadden die Nederlands sprak. Maar ook dat is een ruim begrip volgens mij.

Nou goed. De nieuwe camera was mee, en die 12x optische zoom is heerlijk! Maar het blijkt toch wel lastig om een mooi plaatje te schieten. Qua compositie dan. Hoe maak je de foto nou zo, zodat hij op een ansichtkaart zou kunnen?

Nouja. Kwestie van oefenen denk ik. Bovendien was het vaak toch wel mistig, waardoor je niet op grote afstand foto’s kon maken. Kwam zeker door de hitte ofzo.

Nouja. De foto’s zijn gemaakt, en tegenwoordig kan ik van EXIF info gebruik maken. Dat kon mijn Nikon niet. Dus nu staat eronder fijn door welke camera het plaatje gemaakt is, en op welk tijdstip. Bleek achteraf dat de Canon op augustus stond ingesteld, in plaats van september.

Dat was dus nog een heel gedoe. En je ziet nu dus bij de Canon foto’s staan dat de foto’s uit maand 8 komen. Nouja, de tijd is het meest interessant denk ik.

Verder schieten me misschien wel meer verhalen binnen de komende dagen, en dan schrijf ik die hier even neer. Voor nu, bekijk de foto’s maar.

Hierrrrrrr

1 Comment

  1. Arjen

    Coolle foto’s!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑