Koffie met thee is minder lekker

Statistieken

Bij mij nedstat ook de deur uit. De link staat er nog wel: zodat de oude statistieken nog beschikbaar zijn. Maar hij telt niet meer. Als ze zomaar met pop-ups gaan smijten op mijn site, is het gauw over.

Dus toen dacht ik vandaag: misschien moet ik zelf een statistieken ding gaan maken. Zo ontzettend spannend is dat nu ook weer niet namelijk. Het kost een paar dagen programmeren (vooral: hoe ga je al die gegevens netjes tonen?), maar okay, dan kunnen andere mensen hier misschien ook gebruik van maken.

En toen klikte ik eens op mijn CQ Counter die ik hier ooit neer heb geplakt. Als tweede teller. Zodat er weinig te vervalsen valt, ofzoiets. En ik klikte dus, en klikt wat rond daar, en eigenlijk bieden die gasten alles al wat er te bieden valt.

Ik zou zo gauw niet weten wat ik kan verbeter aan hun statistieken. Okay, ik kan de gegevens dus anders tonen, anders ordenen, maar in essentie heeb CQ Counter alles wat je hebben wilt dus. En het is gratis.

Dus ik vroeg me af: heeft U behoefte aan een andere teller? En zo ja: wat zou dan het verschil moeten zijn met CQ Counter. Het lijkt me best leuk om zoiets te ontwikkelen voor de weblog community (ik denk namelijk dat mijn arme servertje het niet aankan als ik miljoenen statistieken moet gaan bijhouden, dus laten we klein beginnen).

Maarja. Is het dan werkelijk zo vernieuwend?

Laat U stem eens horen! :-)

5 Comments

  1. Verbal Jam

    Geïnspireerd door Sargasso heb ik onlangs ook Statcounter erbij gezet. Deze geeft veel meer informatie dan CQ-counter (die ik dus ook al tijden gebruik). Ik bemerkte namelijk wel een erg groot verschil met mijn eigen BBclone stats. De meeste tellers geven altijd veel meer aan dan CQcounter. Zo merkte ik bijvoorbeeld dat ik op een dag een fiks groter aantal referrers had dan CQ aan bezoeken meetelde. Dat kon dus volgens mij niet.
    Nu gebruik ik een paar tellers naast elkaar. En daar ga ik dan fijn de hele dag naar zitten staren. ;-)
    PS: ook wel geinig is Blogflux.

  2. Rolandow

    @VJ: Hmm, dan ga ik die ook maar eens bekijken en installeren denk ik.

    Statistieken kijken is altijd leuk ;-)

  3. Pomme

    Zou graag oneStat willen, maar krijg het niet voor elkaar om ‘m op mijn log te plaatsen. Web-log heeft namelijk een samenwerkingverband met Nedstat. Een andere teller schijnt via een omweg wel te kunnen, heb het eens een middagje geprobeerd, maar kom er dus niet uit.

  4. Marti

    Stats heb ik voldoende (of niet, kweenie, kijk zelden tot nooit) maar misschien kun je iets anders knutselen: een werkend alternatief voor Blogrolling.

    Wat dat is wéér down – is vaker down dan up & running, geloof ik.

    Een betrouwbaar alternatief, dát zou ik nou erg graag willen hebben!

  5. Rolandow

    Hm. Wil ik commentaar geven op het commentaar van Marti, is dat weg ineens. Nouja. Heb ik het zelf nog maar even geplaatst.

    Anyways, wat ik zeggen wilde. Er is al iemand bezig met een alternatief voor blogrolling, bedoeld voor de NL blogs.

    De verse meuk tracker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑