Koffie met thee is minder lekker

De Dominee

Hij stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar eindelijk heb ik hem dan gezien: De Dominee. Op de één of andere manier boeit het me ontzettend, die georganiseerde misdaad.

Misschien komt het omdat ik zelf ook graag een manier zou vinden om slapend rijk te worden. Of misschien komt het omdat het zo onaantastbaar is, zo onwerkelijk. Die onderwereld is echt een eigen wereld, en wij weten er eigenlijk maar weinig vanaf.

Mateloos interessant vond ik het dus, om te zien hoe simpel De Dominee aan de macht kwam. In het echt zal het wel lastiger geweest zijn, maar toch.

Ongelovelijk vond ik het toen hij zijn vriend niet wilde helpen, zijn lijfwacht, Adri in de film. Nogal logisch dat Adri naar de concurrent ging, dat zou ik ook doen in dat geval.

En bij de eerste schietpartijen neig je partij te kiezen voor Klaas. Het is haast zielig om te zien hoe zijn imperium afbrokkelt. Maar laten we wel wezen: hij was wèl crimineel natuurlijk.

Na de film zat ik dan ook alleen maar met meer vragen. De rand van de hoed wilde ik weten. Wie schoot wie nu ook al weer neer? Wie was Sam Klepper dan? En die Hoogland, die bij ons in de stad werd doorgeschoten, wat had die er eigenlijk mee te maken?

Welnu, Wikepedia biedt uitkomst. Sam Klepper bleek de gokautomaten divisie van Klaas te runnen, en Martin Hoogland bleek de moordenaar van Klaas.

Sjonge.

Ik blijf het ongelovelijk vinden hoe iemand als Bruinsma zijn gang kon gaan zonder ooit eens echt opgepakt te worden. Ontastbaar, zo leek het wel. Maar misschien waren dat andere tijden?

Misschien is het ergens wel een tikkeltje jaloezie ook. Beetje erop los leven, en niemand die je iets maken kan. En proberen ze dat toch, dan bel je gewoon een vriendje, en die klaart het klusje dan voor je. Kogel d’r door en klaar.

Maarja. Uiteindelijk belandde klaas toch op vrij jonge leeftijd tussen 6 plankies. Dus laat mij maar iets anders geniaals bedenken om slapend rijk te worden. Tegen de tijd dat ik het gevonden heb, ben ik waarschijnlijk al ouder dan Klaas ooit geworden is.

Ondertussen heb ik een onstilbare honger naar informatie. Informatie over hem, maar ook over andere drugs baronnen.

Ga ik nu maar weer een stukje programmeren.

Ik moet gewoon werken voor m’n geld.

Cijfer: 7

2 Comments

  1. Dude

    “Op de één of andere manier boeit het me ontzettend, die georganiseerde misdaad.”

    Misschien moeten we maar eens gaan infiltreren.;-)

  2. karin

    De Dominee zag ik eerst in de bioscoop en vond ‘m meteen al erg goed. Behalve het binnensmondse gepraat was af en toe minder. (Dat was ook al het geval bij Phileine Zegt Sorry.) Maar hij intrigeerde, die film. Mooie beelden, de hoofdrolspeler was ontzettend goed. Daarna heb ik ‘m nog een keer thuis gezien op dvd.
    Maar Van God Los blijft favoriet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑