Ooit eens op een speedboat gezeten? Ik niet. Althans, tot zaterdagmiddag niet. Toen gingen we met ons bandje Medemblik opleuken. De 24 uurs race van Medemblik.

De bedoeling is dat je in 24 uur zoveel mogelijk zeemijlen aflegd, en dan eindig je in Medemblik. Wij zouden met een speedboat naar een zeilboot gebracht worden, en dan al varende de haven binnen komen.

En zo kwam het dus dat we op een speedboat zaten. Honderd en vijftien pk’s achter de boot, en Peter en ik voor op, omdat er gewicht in de punt moest zijn. Vreemd dat ze mij daarvoor naar voren schuiven.

Eenmaal in plané ging het hard.. Whoei, behoorlijk hard. Ben benieuwd hoe dat gaat als je boot niet helemaal volgeladen is met muzikanten en instrumenten.

Daarna hebben we belachelijk lang op de kade in Medemblik gespeeld. Het was heel gezellig hoor, daar niet van. Maar voor mijn rug was 5 uur spelen toch wat te veel. En dat komt dan voornamelijk omdat ik een instrument heb wat behoorlijk zwaar is, en waarbij het gewicht nu eenmaal niet handig wordt gedragen.

Nouja. Gezellig was het in elk geval wel. Volgend jaar twee uurtjes minder hoop ik, en dan is het een perfect optreden.