Koffie met thee is minder lekker

Opruiming

Broertje belde op, vorige week. Of ik mijn spullen op zolder nou eens kwam opruimen, want de ruimte was nodig. Zijn vriendinnetje komt een paar maanden logeren, omdat ze in Nederland gaat studeren. En hij vond het nodig om een vriendinnetje in België uit te kiezen, dus sja, dat wordt een lange logeerpartij, zeg maar.

Nou okay, wat moet dat moet.

Dus zaterdag naar het ouderlijk huis, om meteen even een fijne maaltijd mee te pikken. Gezellig. Wijntje d’r bij. En ondertussen even wat rotzooi opruimen.

En wat een bende kom je tegen. Weer gingen er ongeveer 3 vuilniszakken de grijze container in. Heel oude computers, diskettes, een Audi wieldop die aan m’n muur hing, en nog meer ouwe troep ging weg. Niet allemaal zonder emotioneel afscheid, maar dat zal ik U besparen.

Tot ik op een bepaald moment boxen tegenkwam in een plastic tassie.


En dát was dan wel weer een fijn voordeel! Want, zoals ik waarschijnlijk wel geschreven heb hier, ik had een tijdje terug een kleine miskoop gedaan. Kleine boxjes voor op het kantoor. Niet duur, want het hoeft niet hard. Maar het moet wel iets beter dan laptop speakers.

Beetje meer bas, vooral. Dat miste ik. Bastonen.

Tegenwoordig wèrkt Bas hier, dus Bastonen genoeg, maar dat is niet erg muzikaal hoor. Dus betere boxen had ik nog steeds hard nodig.

Zoals je kunt zien heb ik die kleine zwarte Trust boxjes dus aan de kant gesodemieterd, en zijn er iets grotere Labtec’s voor in de plaats gekomen.

Nog geen muzikaal hoogstandje, maar in ieder geval al iets beter. Klaré zou me vierkant uitlachen. Een week lang.

Maar als ik aankom met een buizenversterker en bijbehorende boxen, gaan er collega’s protesteren denk ik. Bovendien is zulk spul een beetje boven mijn budget. Thuis wil ik het nog wel eens hebben, maar op kantoor?

Ik zou het wel willen. Als ik het dan zou hebben, moet het natuurlijk ook weer snoeihard. Anders komt de muziek niet lekker tot z’n recht.

Dan moet ik me toch maar zien op te werken naar een positie waar ik een eigen kantoor mag.

Niet omdat ik zo belangrijk ben. Maar vanwege de muziek.

2 Comments

  1. vato

    he bedankt voor de afdankertjes, muchos beter dan de speakers in de Hansol

    :-)

  2. Sebje

    Als of 1 ‘Bas’ op kantoor niet genoeg is… :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑