Koffie met thee is minder lekker

Lidl


Deze morgen om kwart voor negen. De winkel is net een kwartier open, maar het krioelt al van de mensen rond de non-food afdeling. Lidl heeft het motor seizoen voor geopend verklaard, en deed een aantal fijne spulletjes van de hand. Voor weinig, natuurlijk.

Nouja, fijn.

Persoonlijk ging ik voor de tanktas van 9 eurie’s, het slot voor 13, en misschien nog het communicatie dingetje voor 8. Kun je kletsen met je achterbuurvrouw.

Alleen zag het er wel heel goedkoop uit. Bij het installeren van de batterijen zou ik het ding al stik (ja, stik ja, da’s West-Fries) hebben.

Nu denk je, 8 euro, daar kun je je geen buil aan vallen, maar dat kan ik dus wel. Op dit moment wel.

Na lang zoeken vond ik het bordje met “tanktassen”, met daaronder een leeg vierkant. Verdomme. Te laat.

Het slot was er nog wel. Meer dan genoeg sloten zelfs.

Nog even aan een helm gevoeld, want ergens vond ik het toch wel frustrerend dat wij er eentje voor 90 euro hebben gekocht bij de Leertent, en dat ze hier nu voor 30 liggen.

Maar toen ik ze eenmaal gevoeld had … nou, daar zou ik met een gangetje van boven de 40 km/h niet mee tegen het asvalt willen raken. Dat wil je sowieso niet, maar ik geloof dat deze helm van de Lidl er meer voor de sier zit. Splijt als een pasteitje.

Nu is het wel prima voor een passagier die een paar keer per jaar mee gaat. Tuurlijk, die zou ook een goede helm moeten hebben, maar je weet hoe dat gaat. Voor een paar keer spendeer je geen honderden euro’s.

Voor de brommer rijders lijken ze me wel prima overigens. Maar voor mezelf ben ik blij dat ik zelf een iets knappere helm heb, die ik iets meer vertrouw. Ik was dan ook verbaasd dat ik mensen zag binnenstappen, volledig in motorpak (van een mij onbekend merk), en vervolgens op een Pan European weg zie rijden. Rij je zo’n motor, moet je toch nog bezuinigen op veiligheid. Jammer.

Maargoed. Het was druk dus. En daar heb ik me best een beetje over verbaasd. En ik moet deze week nog een keer, om een bbq te scoren.

Hopen dat die wat minder hard weg gaan.

3 Comments

  1. Maaike

    In Nieuw Vennep hetzelfde tafereel… maar toch heb ik (vooral dankzij mijn brutale mams :)) een helmpje kunnen scoren…

    Kank lekker met Jordie touren als ie het uithoud met mij achterop :)

  2. Dude

    Hadden ze nog een xxl regenpak?? Die waren in Nieuw Vennep iets te snel uitverkocht. xl is mij net iets te klein dus die heb ik teruggebracht.
    Die intercom is trouwens best een geinie dingetje hoor. Apparte volume regeling voor rijder en passagier en een aansluiting voor een radio/walkman/discman. En al dat moois voor 8 eurie’s is gek, zeg maar. Is ook te gebruiken in de beveiliging maar dan moeten we wel naast elkaar blijven lopen. :-)

  3. Maaike

    … en niet te snel afstappen en wegrennen van de motor als je ze in hebt he??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑