… dat je beter in je bed had kunnen blijven liggen.

Na een fijn kerstdiner gisteravond, kwam ik er vanochtend achter dat het toch redelijk Kerstweer was geweest. De hele wereld was bedekt met een dun laagje ijs. Zo ook mijn motor. Zo ook mijn cylinderslot.

En dat wilde dus niet zo graag meer open. Vastgevroren, met als resultaat dat mijn sleuteltje er nu aan een zijden draadje bij hangt.


Er zit zeg maar een soort pieletje, die in de uitsparing van het slot moet, zodat je sleutel er maar op 1 manier in kan. Maar dat pieletje zit kennelijk als los staafje in het sleuteltje verwerkt, en de cilinder laat nu los. Zoiets.


Terwijl dat gewoon 1 geheel hoort te zijn, zoals je hieronder kunt zien.


Ik vreesde dus dat ik het slot nooit meer open zou krijgen.

Toen ben ik maar naar binnen gegaan om te kijken of hier nog anti-vries middeltjes stonden ofzoiets. Niks natuurlijk, maar mijn fles ketting olie stond er nog wel. Dat er maar ingegooid, en verdomd, een tijdje later ging het slot open.

Tegen alle verwachting in startte de motor nog best soepel. Met de choke aan wegrijden, heb ik geleerd in deze barre tijden, dan kom je niet voor de onaangename verrassing te staan dat je motor uitvalt.

Maarja, de hele tijd op choke rijden is ook niet handig, dus na een tijdje toch maar uitgezet onderweg. En toen begon hij tegen te sputteren. Als ik gas gaf, gaf je motor een sputterend geluid van mij krijg je niet vooruit hoor!

Ik kwam bij een stoplicht en gooide mijn gas eens flink open, om te voorkomen dat hij af zou slaan, en in de hoop dat de eventueel ietwat vastgevroren delen los gemaakt zouden worden. Een knal uit mijn uitlaat was het gevolg.

En dat herkende ik nog wel van mijn brommer: dat gaf doorgaans aan dat hij verzopen was. Of bijna, in ieder geval. Opgekropte benzine die er ineens uitknalt ofzo, denk ik. Heb er verder ook geen verstand van.

Bij het tweede stoplicht sloeg hij weer af, om ook maar niet meer aan te gaan. Starten en starten, maar geen resultaat. Dus heb ik hem maar even op het middenstukje, de voetgangersovergang, geduwd.

Sms-en dat ik later zou komen, en sms-en of mijn specialist Ruurt al wakker was. Want die wil je niet storen, ‘s morgens vroeg, na kerst.

En maar beginnen met lopen. Maar verdomme, wat is zo’n motor zwaar zeg! Dat zag ik toch niet zo zitten. Ik dacht: ik ga gewoon starten tot de accu leeg is. Kan mij het schelen. Als ik dan toch moet lopen, kan ik net zo goed eerst alles uit de kast hebben gehaald.

Weet je wat, laat ik die motor ook eens lekker flink benzine geven, en hem op reserve zetten.

Flopperdeflop en hij was aan. Gvd! Te weinig benzine? Bij 183 km?! Dat kan haast niet! Maarja, ik had wel wat harder gereden dan normaal, en misschien afgelopen keer wat zuinig getankd.

Prima. Hij reed weer. Wat een opluchting! Gauw naar de benzinetank om te voorkomen dat hij vanmiddag als ik naar huis wil ook niet wil starten.

Daar aangekomen deed de pomp het niet. Toeteren en alles, maar er kwam geen beweging in.. gvd gvd gvd. Naar de andere tank. Komt er een mannetje aangelopen, ja, hij doet het hoor! Terwijl ik de blonde snol achter de kasse zie lachen. Hmpf. Had ze hem net op vrij gezet natuurlijk.

Al met al een dag waarvan ik denk: was ik maar in bed blijven liggen. Ik hoop dat er niet meer van zulke verrassingen komen deze morgen.

En hoe was jullie kerst?