Koffie met thee is minder lekker

Slavernij

Ze bestaan nog. Bazen die zich nauwelijks bekommeren om hun werknemers, en alleen maar bezig zijn geld te verdienen. Zo smerig mogelijk, lijkt wel.

Daar heb ik zelf gelukkig geen last van. Maar mijn lief wel. Die zit thuis met een pols die niks meer kan, maar haar baas vindt dat ze dan wel kan komen opdraven om iets anders te doen.

Zo gemeen. En Mijke en ik weten beide haast zeker dat hij dat doet om te narren.

Dus heb ik me er ook mee bemoeid. Ze kon namelijk ècht niet werken. Terug gebeld. Ze komt toch niet (en zak in de stront, dacht ik erachteraan). Gesprekje gehad waarbij de baas totaal niet begripvol bleek te zijn. En uiteindelijk was zijn conclusie dat dit een arbeidsconflict was.

Goh. Echt?

Het is zo ontzettend oneerlijk. Ze willen het kennelijk hard spelen, met dreigementen als “dit kan zo echt niet” en “je bent verplicht dit en dat”. Terwijl de dokter van Mijke juist woedend werd, en vertelde dat werkgevers dit helemaal niet mogen. Ziek is ziek.

It pisses me off, zeg maar. Als er iemand is die zich inzet voor het bedrijf, ondanks dat ze zelf continu voorgelogen en getreiterd wordt, is het Mijke wel. Tegen alle adviezen van haar omgeving in gaat ze toch naar haar werk. En als het dan ècht niet meer gaat, dan gelooft d’r baas haar niet.

Verhalen heb ik al genoeg gehoord over hem, maar nu had ik hem ook aan de lijn. Ik ken dat soort types wel, ik heb ze voorheen genoeg aan de lijn gehad. Eigenwijze zakken stront die zichzelf heel belangrijk vinden, en de rest van de wereld moet maar wijken.

It pisses me off. Waar kun je heen? Waar vind je steun? Maar we laten ons niet kennen. We gaan maar eens goed informeren her en der wat de rechten van een werknemer zijn. We laten ons niet gek maken. Oh nee, als ze het zo willen spelen, kunnen ze het zo krijgen.

Maar mijn god,

it really pisses me off.

5 Comments

  1. Sebje

    Mhhhm das inderdaad een hele nare situatie zeg. Maar met een doktersverklaring en een ziekmelding ben je gewoon ziek toch… niets aan af te dingen lijkt me :s

    Rustig aan he, en beterschap aan je vrouwtje!!

  2. raymond

    wel vervelend allemaal. mijke moet wel fris en fruitig blijven voor de sexy people staf. werken in de keuken met een gehandicapte pols is niets. fijne kerst dagen nog en tot gauw.

  3. CasaSpider

    Is de baas de eigenaar van het bedrijf of heeft hij zelf ook een baas? In dat geval zou ik die eens bellen.
    Als hij inderdaad de grote baas is dan lijkt een arbeidsconflict (door hem) wel geboren. In dat geval is mijn advies: gewoon thuisblijven tot het voor de rechter komt. Daar sleept Mijke er zo een paar maanden extra salaris uit.
    Ondertussen kan ze alvast op haar gemak rondkijken.

  4. Riwian

    Al gedacht aan de vakbond raadplegen??? Uit ervaring en als OR lid weet ik dat die ook wel eea kunnen doen….. K zou maar eens rondvragen….

  5. Marnix

    Het is niet eenvoudig. Je kunt arbeidsongeschikt zijn in verschillende gradaties. Voor 100% afgekeurd (dan kun je met een gerust hart thuisblijven), of bijvoorbeeld 40%. In het laatste geval heb je de plicht, als werknemer, op je werk te verschijnen. Daar word je namelijk voor betaald. Het is dan echter wél zaak dat de werkgever passend alternatief werk regelt.

    Zo heeft onze Japs RSI (gaat trouwens al weer veel beter). Dat betekent dat hij niet met computers mag werken, of andere dingen doen die de situatie kunnen verergeren. Maar er is genoeg te doen op andere fronten. Dat heeft niks te maken met op je strepen gaan staan of iemand willen sarren. Tenminste: zo zitten wij helemaal niet in elkaar.

    Lijkt me in dit geval dat de baas gewoon een hufter is, en dat is misschien nog wel pijnlijker dan die pols.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑