Koffie met thee is minder lekker

Eerwraak

Als we nu alle imaans die de homo’s verafschuwen doorboren met een mes, en er dan een briefje bij doen, mag dat dan?

Het is altijd zo oneerlijk. Er worden, in de beleving van andere mensen, wetten overtreden. Of normen. En dan moet diegene maar dood. Dat geloven die mensen.

En keer je dat dan om, dan mag dat weer niet. Ik bedoel, stel dat we zouden reageren: okay, okay, Theo was een beetje lullig tegen jullie geitenneukers. Maar jullie zijn lullig tegen onze homo’s. Dus nu mogen we die imaan van jullie ook neerknuppelen.

Zouden die geitenneukers daar begrip voor hebben?

Ik denk het niet.

30 Comments

  1. Imam

    Gaat jij maar oppassen jongetje, ikke weten waar jouw nieuw huis woont…

  2. Jurriaan

    @Imam: gelukkig bestaat er iets IP-adressen . ‘T is dus vrij makkelijk te zien wie jij bent :-)

  3. Imam

    Nee, dat ook verblijfplaats Bin Laden is! Niet zeggen het! Anders ik Cessna huren en in jouw huis vliegen!

  4. imamII

    nee jij bent tolerant met je geitenneukers….

  5. Geitenneuker

    Homo!

  6. Rolandow

    Tis natuurlijk weer jammer dat mensen dat allemaal roepen onder peudoniem, maargoed, voor de suckers die het weer niet snappen:

    “(…) Waarom zou ik een moslim niet mogen uitmaken voor geitenneuker? Ten eerste heeft geestelijk leider Khomeini ooit zelf geschreven dat als de vrouw ongesteld is, de man een geit mag nemen.

    Ten tweede, op straat worden Nederlandse vrouwen toch ook voortdurend voor hoer uitgescholden door Marokkanen? Moeten wij dat wel pikken? Wat is dat voor rare vorm van tolerantie?”

    (bron)

    Vandaar geitenneukers.

    Geitenneukers!

  7. jurrebeest

    tjongejonge wat dapper jochie ga je nu ook op um stemmen flapdrol…
    ik had je hoger ingeschat.

    oh ja ik wist niet dat je arabisch kon boeoeoeoeoeoeoeooeoeoe!!!, etc

  8. Rolandow

    Stemmen op Theo van Gogh?

    FYI: Hij is dood.

    Eerst lezen voor je je grote smoel opentrekt.

  9. sandra

    Nu kunnen we lekker heen en weer schelden, leuk. Maar het lost niets op, en het zegt niets over hoe het er nu werkelijk aan toe gaat, Nederland is ziek, en ik vind dat Theo daarin gelijk had. Nederland is ziek en dit is één van de symtomen. En wat gaan we er met z’n allen aan doen.

  10. sandra

    “…Ik bedoel, stel dat we zouden reageren: okay, okay, Theo was een beetje lullig tegen jullie geitenneukers. Maar jullie zijn lullig tegen onze homo’s. Dus nu mogen we die imaan van jullie ook neerknuppelen. …”

    Het is natuurlijk niet een oplossing, maar het verwoord wel hoe krom de verhoudingen liggen. Het is nu net een slecht huwelijk, waarin we elkaar niet kunnen begrijpen omdat de belevingswerelden totaal van elkaar verschillen. Nu heb ik het over extremisten, en niet over de grote groep met wie we wel prima kunnen samenleven, laat dat duidelijk zijn. Ik wil niet bang zijn, ik wil niet wantrouwen. Er zijn mensen die verdienen het helemaal niet dat zij nu ook met wantrouwen bekeken worden. Als ik onterecht met wantrouwen behandeld zou worden dan zou mijn houding na verloop van tijd ook veranderen. Nederland is ziek, en het beïnvloed ons allemaal, goed en slecht, tolerant en agressief, het komt bij iedereen aan. En wat doen we eraan, samen en als individu…

  11. Rolandow

    Precies mijn punt Sandra.

    Overigens leuk om de felle reactie’s van anderen te zien, aangezien dit precies de reden was waarom Theo werd vermoord.

    Vrijheid van meningsuiting in Nederland? Kennelijk niet, want je krijgt alles en iedereen over je heen.

    Dat was natuurlijk ook zo bij Theo. Zijn mening was (te) hard, maar toch: het was zijn mening.

  12. SJJ

    Heren, dames! Rustig aan…
    Natuurlijk denkt iedereen z’n/haar kop suf hoe het zo (weer!) heeft kunnen komen en wat een eventuele oplossing zou kunnen zijn. Maar het is complex, COMPLEX! Je wilt het niet weten… Alles heeft met elkaar te maken, niets staat nu meer op zichzelf. Het gaat niet over Theo van Gogh of Nederland, het gaat over de hele wereld. Alles heeft met elkaar te maken en reageert op elkaar. Als bv. in Thailand 78 moslim arrestanten bezwijken door verstikking tijdens transport, is dat slecht nieuws, voor ons allemaal. Want het zijn gvd toch geen beesten die je 5 dik op elkaar bindt? Dat is toch op z’n minst respectloos? Een reactie daarop, daar kan je op wachten, zelfs hier! Mijn gevoel zegt dat als Kerry de verkiezingen had gewonnen, dit een symbolisch moment voor ons allen had kunnen zijn die misschien het begin zou zijn van een globale verandering, een andere benadering. Dat nu Bush mag blijven zitten is wederom dusdanig slecht nieuws voor ons allemaal dat zelfs mijn cynischme ervan afhaakt. Je wilt niet weten hoe slecht nieuws dit eigenlijk is… Het is pure selffulfilling prophesy. We weten het, we kijken ernaar en wat we allemaal niet willen gebeurt voor onze ogen… Ik ben fors in de war! Want wat is de zin nog van alles wat je doet? Waar maak je je nog druk om?
    Elk verhaaltje in deze weblog, of welke weblog dan ook, is getorpedeerd tot nietszeggend geneuzel! Volstrekt niet relevant, onzinnig gemierenneuk! Jouw mening of die van anderen is ook niet meer relevant. Al die meningen, al die vrijheid van meningsuiting, al die commentaren… Waar heeft het ons gebracht? Wat misschien nog rest is dat we allemaal maar eens een tijdje zwijgen… http://www.privatedog.org/index.php?id=515 ps: misschien is dood zijn nog helemaal niet zo’n slechte optie…

  13. sandra

    En nu ben ik helemaal depressief…

  14. Y.....

    Gelukkig heb ik een andere instelling dan SJJ. Ik pas er voor me in de put te laten trappen door wat er gebeurt. Ik blijf proberen van het positieve uit te gaan. Naief of niet.
    Doe je mee Sandra?

  15. sandra

    Graag!!!

  16. Riwian

    Als we (een tijdje) stil zijn dan zijn we nog verder van huis……en van de wereld…. Discuseren, meningen delen of bestrijden, elkaar uit laten praten en naar elkaar luisteren en vooral elkaar respecteren… Wellicht een utopie…maar zeker niet nutteloos…..Hoop ik…..toch???

  17. Sebje

    Heerlijk toch juist, discuseren met iemand anders. Jouw standpunten, de zijne…. en in het geval van rolandow… we beddoelen na 2 uur zware discussie onder genot van een biertje toch meestal hetzelfde… deed iedereen het maar op die manier!

  18. Rondie

    Islamieten mogen geen alcohol drinken.

  19. frommel

    krop sla. geert wilders. vrijheid van mening uiting roeper. michiel smit. potlood. pim fortuyn. wilt u meer dingen die in mij hoofd opkomen na het lezen van dit stuk van u en uw commentaar op commentaren?

  20. Rolandow

    Frommel, als je het tegen mij hebt, heb je het kennelijk niet zo begrepen.

    Tegen de moord op Theo zijn, en daar een gevoel van onmacht en oneerlijkheid bij hebben mag kennelijk niet meer gezegd worden? Dat is namelijk het enige wat er in het stukje staat, en bedoelt wordt.

    Nee, laten we iedereen de mond maar snoeren. Het lijkt wel een taboe. Zodra je iets over je medemens uit het buitenland zegt, ben je gelijk een racist.

    Beetje kort door de bocht.

  21. Von

    Jeetje Rolandow, jij kunt ook niets hebben.

  22. Rolandow

    Geitenneukers, die kunnen pas niets hebben.

    Alleen geiten.

  23. frommel

    het probleem met jou en het gros van al die andere mensen is dat ze heel hard over vrijheid van meningsuiting roepen maar daarmee bedoelen dat ze moeten kunnen roepen dat marokkanen stinken of wat dan ook. maar als iemand iets zegt wat anders is of tegen hen in gaat meteen op hun pik getrapt zijn. je reacties op je eigen stukkie reacties zijn daar een voorbeeld van. je hebt het de hele tijd over vrijheid van meningsuiting maar wij mogen niet zeggen wat we vinden. als dat geen tegenstelling is dan eet ik mijn per op.
    straks ga je nog beweren dat je gedemoniseerd wordt. ah toe kan je dat niet 1 keertje zeggen?

  24. SJJ

    Vrijheid van meningsuiting. Daar gaat het dus over de hele tijd. Een aantal bovenstaande reacties en zovele anderen de laatste dagen in de diverse media laten ons zien dat we allen zo graag vasthouden aan die (of ons beroepen op het recht van) ‘vrijheid van meningsuiting’.
    Maar volgens mij kan dat aleen maar werken als je o.a.:
    a) elkanders mening oprecht respecteert
    b) elkaars verschil(len) accepteert en respecteert
    c) bereid bent om werkelijk te luisteren
    d) bereid bent je eigen mening te veranderen
    e) bereid bent tot een werkelijke dialoog
    f) niet uit bent op louter persoonlijk gewin of je gelijk
    g) je je kan inleven of verplaatsen in de ander(en)
    h) werkelijk weet waar de discussie over gaat

    Indien nodig wil ik punten toelichten, nu niet.
    Als iemand zich niet aan bovenstaande ‘regels’ wenst te conformeren of niet kan is er van een werkelijke dialoog geen sprake. Voor die persoon vervalt m.i. het recht op vrije meningsuiting. Dat je door angst, woede of een andere ‘basic’ emotie nogal eens een puntje vergeet is menselijk. Ik denk dat zelfs Theo van Gogh zo nu en dan niet zuiver was. Denk na en sta open om te leren!

  25. SJJ

    En ook nog:
    Generaliseren? Doen we al gauw…
    Zelfkritiek? Dat moet je wel durven…
    Kwetsen? Heel makkelijk…
    Stemmingmakerij? De media staan er bol van…
    Als een kip zonder kop? Maar al te vaak…
    Kortzichtig? Meestal…
    Met modder gooien? Heerlijk…
    Compassie? Een woord uit de verleden tijd…
    Struisvogelpolitiek? Lekker makkelijk…
    Zwijgen? Het moeilijkste wat er is?
    Sociale vaardigheid? Lijkt ook niet makkelijk te zijn…
    Doorgronden? Nog moeilijker…
    Het ego? Aan de macht…
    Angst? Wat je zaait zal je oogsten…
    Woede? Ook een slechte raadgever…
    Theo van Gogh? Dood!

  26. Rolandow

    @Frommel: Ten eerste roep ik helemaal niet dat marrokanen stinken, en ik wil dat ook helemaal niet roepen.

    Daarom reageer ik op mijn eigen stukjes: kenneiljk begrijpen mensen het stuk waar ik mee begon verkeerd.

    Dat is jammer, want je trekt nu conclusies over mij als persoon die niet helemaal kloppen.

    En dat is ook het vervelende: je speelt het direct op de persoon, terwijl ik een stuk probeer te schrijven in het algemeen.

  27. SJJ

    Bovenstaande geeft aan hoe moeilijk communicatie is.
    Zeker via mail of geschreven woord. Veel beter is elkaar te speken en elkaar te zien. Echter nog geen voorwaarde dat het dan allemaal goed komt, het blijft mensenwerk :)

  28. Imam

    Ik ook bedoelde in algemeen dat ik weet waar jou nieuw huis woont. En ik Turk dus niet stink.

  29. TW

    Leer eens Nederlands meneer de Imam (we hebben daar tegenwoordig cursussen voor). Het is wel duidelijk dat uw soort moeite heeft met communicatie, u begon gelijk over vliegtuigen en dat u wist waar iemands huis stond, yeah right.
    En wat ik mij nou altijd afvraag is, wat doet u hier. In een land met mensen die u verontachtzaamd en waarvan u vindt dat moslims (dat slim kunt u er beter wegdenken) onterecht beledigd worden. Waarom komen zoveel moslims hier en weinig Nederlanders naar het land waar u vandaan komt, vraagt u zich dat wel eens af. Wist u dat de moskee subsidie ontvangt van homosexuelen, van ongelovigen en van Joden, daar leeft u van. Dat noemt het Van Dale parasieteren, meneer de zogenaamde imam. Ooit weleens bij stilgestaan dat de vrijheden van onze samenleving u in de gelegenheid stellen moskeeen (sorry, mijn leestekens werken niet) te bouwen en uw geloof uit te oefenen.
    En dan nog een vraag; Wat vindt u van het feit het feit dat de profeet Mohammed met een 9-jarig meisje gaat? Ik vind het pedofilie.
    En als laatste, moslims beschouwen hun geloof als superieur, hoe komt het dan dat in al de landen waar dat geloof gepraktiseerd wordt door de meerderheid van de bevolking, een stuk armer is dan ons Westerse landen. ik wens u veel succes bij u terugkeer naar het land waar u vandaan komt en hoop dat u zelf zult ondervinden wat de Sharia betekent.

    Met vriendelijke groet,

    Iemand die hier niet zijn eigen naam kan plaatsen door onverdraagzame types als u.

    Ps: De ongelovigen hebben het internet ook uitgevonden, evenals de computer trouwens dus houdt u zich daar, als u consequent wilt zijn in u overtuiging ook niet mee bezig.

  30. Imam

    Een superieur land is niet af te lezen aan haar kapitalistisch vermogen. Er bestaan ook nog dingen als cultureel vermogen, maar laat ik daar niet over doorgaan. Het lijkt me duidelijk dat jij met dezelfde superieure instelling op mij en mijn cultuur neerkijkt.
    Het feit dat jij het gaan met een 9-jarig meisje pedofilie vindt, verbaast me niks, dat staat nu eenmaal in jullie grondwet. Besef wel dat in de middeleeuwen hetzelfde gebeurde op de grond waar je nu op staat.
    Dat ik een computer gebruik heeft niets te maken met het consequent uitoefenen van mijn geloofsovertuiging. Dat het internet een uitvinding is van het Amerikaanse leger is waar. Besef wel dat de hedendaagse wiskunde, waar een computer volledig afhankelijk van is, grotendeels uit de oude Islamitische wereld afkomstig is. Denk daar maar eens aan als je weer eens bij wiskunde zit of je belastingaanslag aan het invullen bent.
    Over het feit dat je je naam niet durft te plaatsen omdat je voelt dat je niet meer je mening mag uiten, je maakt je bang om niks. Een iemand begaat een onbezonnen daad en jij voelt je per direct geintimideerd door de gehele islamitische gemeenschap in Nederland. Is dat mijn schuld? Dat betwijfel ik. Mensen zijn altijd bang geweest voor wat ze niet kennen, en dat spijt me.

    De eerste reactie die ik geplaatst heb is door een stereotiepe moslim geplaatst, zoals Rolandow denkt dat deze bestaan. Waarom? Omdat Rolandow het bovenstaande stukje eerwraak heeft genoemd.
    Eerwraak is een Turks gebruik. Dat hij daarna zegt dat wij ‘geloven’ dat mensen die anders zijn ‘maar dood moeten’ is volledig ongegrond. Als wij zo’n moordzaam volk waren hadden allang al een derde wereldoorlog gehad. Maar dat is niet zo. Door mensen als hij en jij, die zich door onbegrip en onwetendheid laten leiden, is de Tweede wereldoorlog ontstaan.

    Nog onlangs liep ik mee in de herdenking van de Kristallnacht. Tijdens de herdenking werden we toegeroepen door enkele jongeren. ‘Wat is dat, kristallnacht.’ Na uitleg vonden ze het maar stom, maar ook zagen zij de overeenkomsten niet tussen die tijd en onze tijd nu. Ik hoop dat jij en Rolandow dat wel kunnen. Ik ben bang. Bang voor wat de toekomst brengt, en bang voor mensen zoals jij en Rolandow, misschien nog wel meer dan jij voor mij bang bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑