Koffie met thee is minder lekker

Wax trappt

Een vacature bij WAXTRAPP. Een webdeveloper vragen ze. Bouwen van websites en extranetten, blabla, nouja, dat kan ik wel.

De ervaring die je nodig hebt, daar staat dit:

Ervaring: Technische achtergrond. Je hebt gewerkt aan grotere website-projecten en hebt affiniteit met server-side programmeren. Je beheerst een van de volgende programmeertalen: Java/JSP, C/C++, Perl, PHP, SQL en hebt enige kennis van (D)HTML en JavaScript. Ook kan je met Linux, Unix of Mac overweg

Let U even op het woordje “een”. Ja, ik beheers 1 van die talen, denk ik blijd. Dus laat ik eens kijken hoe ver we komen!

Wat denkt U wat voor antwoord ik krijg? Nou, dat ik afgewezen ben, en daarbij noemen ze twee redenen. Waarvan de tweede:

– Om de een of andere reden verkeer je in de veronderstelling dat we een PHP programmeur zoeken, hetgeen betekent dat je niet serieus gekeken hebt naar de inhoud van deze baan.

Goh, ja, dat is inderdaad vreemd! Ze vragen een web developer, ze willen dat je 1 van die talen kent, ze noemen PHP. Inderdaad vreemd dat ik dan reageer dat ik wel kan PHP-en en websites bouwen.

Wie let er nou niet op?

Tssk.

Update (17:18): Mijn onvrede had ik uiteraard ook geuit naar de meneer die mij het slechte nieuws meldde per e-mail. Dit keer was zijn antwoord een stuk uitgebreider over waarom ik niet verder mee ging in de sollicitatie procedure, enz. enz.

Nu dus wèl goede argumenten, en dat ik het niet persoonlijk op moest vatten. Wat ik aanvankelijk misschien wel een beetje deed, gezien de -naar mijn mening- vrij persoonlijke reden die hier gegeven werd. Normaal gesproken krijg je een algemene afwijzing.

Door het tweede mailtje merk ik dat die meneer misschien toch minder onaardig is als ik dacht. En nu heb ik wellicht zelfs wat van geleerd.

Nou goed. Zo gaan die dingen. Weer wat geleerd, zullen we maar zeggen.

4 Comments

  1. Sebje

    Hehehehehe, dit vraagt om een response :)

    Trouwens, check de foto’s onder de vacature…

    alleen maar bloody mac’s, das toch niks voor jongens als ons :D

  2. SJJ

    YoRo! Laat je niet kisten man! Laat the M**********S
    de T****G krijgen…. Het is gewoon niet jouw job,
    niet dat wat je straks gaat doen. Komt wel, staat al
    in de sterren geschreven. Vertrouw erop, en op jezelf!
    Kick Ass! R.

  3. Suffie

    Ongetwijfeld heeft die aardige meneer ook wat geleerd, namelijk dat een afgewezen kandidaat minstens zoveel aandacht en tact verdient dan een aangenomen kandidaat…!

    Een fatsoenlijk afgewezen kandidaat is vaak een zeer geloofwaardige en gemotiveerde kandidaat in een volgende ronde…

  4. Die Aardige Meneer

    Goh, toch grappig om dit terug te zien, een van mijn mensen kwam dit al google-ende tegen. Blij dat in elk geval mijn uitvoerige uitleg (was ik ook wel ff mee zoet) begrepen wordt. Eigenlijk moet je altijd blij zijn met uitvoerige uitleg. Als je zonder reden wordt afgewezen heb je immers geen idee wat je nou fout doet.

    Sebje: hardware-chauvinisme is mooi, maar we gebruiken Mac, Windows en Linux alle 3 even veel (zowel software ontwikkelen als dagelijks werkpeerd), dan heb je hogere street credibiliy. Waar ben jij fan van? BeOS ofzo?

    SJJ: Wat jij wil, dude.

    Suffie: Je moest eens weten wat een mafkezen er op zo’n sollicitatie afkomen en zeker de helft leest de job-omschrijving helemaal niet en reageert met hetzelfde idee waarmee mensen aan Idols meedoen: ik kan niet zingen maar weet de jury veel. Je krijgt van alles… DTP-ers, vormgevers, uitgerangeerde biologieleraren die ooit wel eens wat HTML getypt hebben, Egyptenaren en Russen die in gebroken engels een verblijfsvergunning willen lospeuteren om naar nederland te komen de overeenkomst met Idols is groot. Rolandow had wel een beetje gelijk, want het stond inderdaad in de job-omschrijving. Ik ga binnenkort een nieuwe ronde uitschrijven en dan ga ik er wel rekening mee houden.

    Rolandow, take care.

    Groetjes,
    die aardige meneer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑