Koffie met thee is minder lekker

Amsterdam: les 1

Al een maand of drie hadden Mijke en besloten dat we moesten gaan sporten. Dat is goed voor je, namelijk. Dus we hebben foldertjes gehaald van fitness bedrijfjes, en we zijn ons kapot geschrokken van de prijzen.

Toch moest het, vonden we. Dus degene met het goedkoopste foldertje bewaarde we. En elke week zeiden we dat we volgende week gingen beginnen.

We waren beide bang dat we zouden beginnen, abbonement zouden afsluiten, en dan vervolgens nooit meer zouden gaan. Dat heb ik persoonlijk al eerder meegemaakt, maar hier lagen de prijzen net effe hoger, en bovendien moet je fouten niet te vaak achter elkaar maken.

Dat hield ons dus tegen, denk ik.

Dus bedacht ik een maand of 1, 2, geleden dat we ook gewoon konden gaan wandelen. Dat is best leuk en gezellig, het is goed voor ons, en zo leer ik Amsterdam nog eens kennen!

Zo gezegd, zo niet gedaan. Althans, tot gisteren dan. Ik keek uit het raam tijdens het avond eten (dat doe ik vaak, ik zit op de beste plek qua uit het raam kijken namelijk) en zag de zon. Nu moest het er van komen, vond ik.

Wat tegen gesputter van Mijke, en eigenlijk vond ik het zelf ook een ramp om me ertoe te zetten, maar wat moest, dat moest. Uiteindelijk gingen we.

En ik was niet de enige die nog wat kon leren van Amsterdam, zo bleek. Ook Mijke kwam op plaatsen waar ze nooit was geweest.

Mijn camera had ik mee, en ik nam me voor leuke foto’s te maken, om een beetje te kunnen oefenen met photoshop. En dat is wel redelijk gelukt vond ik. Bij deze ga ik even de foto’s opsommen, die je moet aanklikken. Dan komen ze in een pop-up. Want de foto’s zijn de groot (in afmeting) om ze hier neer te zetten.

We waren nog geen 200 honderd meter onderweg toen ik de auto zag. Ik zag de zwart foto al voor me. Perfect afgewerkt. Zwart wit is hij geworden, dat wel.

We liepen door en kwamen bij het standbeeld. Mooi, beetje cultuur snuiven.

Daarna kwam het bos en lommer plein terecht. En kwamen we langs wat grafitti dingen. Volgespoten huisjes. Wel mooi.

Daarna kwamen we op de hoofdweg, waar we een tekst vonden op een stuk asfalt. In 2007 staan er dus nieuwe huizen, kennelijk.

Er kwam een groepje buitenlanders aan die naar Hoofdweg 584 vroeg. Zo ver ging de hoofdweg volgens ons niet. Daar waren ze zelf ook al achter. We hebben ze niet kunnen helpen.

Verderop sloegen we linksaf, en zo kwamen we in het park. Gek genoeg wist ik ook nog waar we waren.

Daar moesten natuurlijk bloemen op de foto. En nog één. En nog één. En nog wel meer, maar ik had geen zin om die ook nog te soepen.

Ook geprobeert een close-up te maken van een bezige bij. Maar dat was niet erg gelukt. Dus daar heb ik verder ook maar niets mee gedaan.

Alweer op de terugweg naar huis, nog even langs de flats aan het water.

Natuurlijk is alles heftig gephotoshopt. Dat was ook de bedoeling. De test. En ach, voor een beginner vind ik het niet eens tegenvallen. De foto’s zijn er, naar mijn idee, wel op vooruit gegaan.

De originele foto’s (en allemaal!) ziet u hier.

4 Comments

  1. Rick de Kikker

    Nice pictures!

  2. riwian

    Volgens mij is die ene graffiti dude Vondel…..die dichter weet je wel….??!??!?@?#@?#?$?$?$ In ieder geval weer wat geleerd….Mocht je/jullie nog eens een wandeling/tour willen van een echte Amsterdamse dan hoor ik het wel…..*gna*…..

  3. dude

    Zitten best een paar foto’s tussen die op dutch photozone niet zullen misstaan.

  4. amsterdammer

    Wees een vent en blijf waar je bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑