Koffie met thee is minder lekker

SM (1): Openingstijden

Je kunt SM natuurlijk gebruiken om mensen te lokken die naar geile vastbind sex zoeken. Doe ik niet. Ik gebruik het, deze week, om ermee aan te geven dat het hier een SuperMarkt bericht betreft.

De mensen die hier voor SM terecht komen, moeten maar even verder zoeken.

Goed. Ik ben dus al een tijdje aan het broeden, maar wat er steeds maar weer in me opkomt, zijn de openingstijden. Voor hardwerkende mensen als ik, zijn die tijden namelijk vrij vroeg.

Onze Deen, die in de binnenstad zit, en niet zo groot is, gaat namelijk al om 19:00 dicht. Da’s tegenwoordig niet zo’n probleem meer, omdat mijn werkdag om een uur of vijf toch wel is afgelopen.

Vroeger had ik echter de luxe om wat later te beginnen. Uurtje of tien was gebruikelijk. Ben je dus ook pas later klaar, zeg, half zeven op z’n vroegst. Tel daarbij een langere reistijd op, en de conlcusie is duidelijk: je bent altijd te laat voor deze Deen.

Enige optie was dan de Albert Heijn. Die bleef, toen nog, tot 22:00 open. Dit was overigens ook ideaal om ‘s avonds laat nog bier te halen. Als we weer eens bij het houten hoofd zaten, en het havenwinkeltje gesloten was. Of gewoon, omdat het goedkoper was dan bij het havenwinkeltje.

Maargoed, de AH werd het dus. Ik reed er praktisch langs, op de motor, maar moest dus elke dag wel effe een klein stukje omrijden om daarheen te gaan. En dan met motorpak en al boodschappen doen.

Helm aan je arm is verrekte onhandig. Het is best zwaar, en je moet je boodschappenmandje ook ergens laten. De andere hand heb je nodig om spullen uit het rek te pakken, dus moeten boodschappenmandje en helm aan 1 arm. Wat een ellende.

Vaak genoeg heb ik de helm dus gewoon opgelaten. Met die stoere leren jas van me, en bijpassende broek, was het toch wel duidelijk dat ik niet op de fiets was gekomen, leek me.

Echter, ik heb dan weer van die geluidsremmers in. Om de orkaan in je helm toch wat te minderen, want dat maakt me een herrie! Het mindert echter niet alleen de wind, maar eigenlijk het geluid in het algemeen. Zou best kunnen zijn dat mensen me mompelend hebben uitgescholden toen ik met mijn helm tegen ze aan beukte, maar ik heb het nooit gehoord in elk geval.

En bij de kassa vond ik het ook maar een gek gezicht.

Bijkomend nadeel is ook dat de AH duurder is. Het assortiment was dan wel weer groter, maar in mijn rugzakje kon ik toch niet voor weken boodschappen meenemen. Moest er dus toch al elke dag heen, gewoon voor het avondeten.

Ik pleit dus voor langere openingstijden. Hou maar de tijden van de Mac drive-inn aan ofzo. Gewoon tot twaalf uur. De hele nacht door mag van mij ook. Er zijn tenslotte ook genoeg mensen die nachtdiensten draaien. Dus waarom de supermarkten niet?

24 uurs economie is misschien niet ideaal, maar zeker bij supermarkten zou het wel verdomd handig zijn. In Amsterdam hebben ze er avondwinkels voor. Ontzettend handig! Alleen betaal je daar natuurlijk wel weer extra, en is het assortiment vergelijkbaar met dat van een kleine kruidenier. Kun je ook niet elke dag van leven, lijkt me.

Dus ik zeg, Deen, blijf open. Kom ik wel dingen kopen af en toe.

En die bonusdingen mag je houden. Is toch ook weer extra winst, nietwaar?

1 Comment

  1. louwrens

    ik gebruikte mijn helm altijd als mandje …past best een boel in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑