Koffie met thee is minder lekker

Belastingdiensthoer

Kan ik dus slecht tegen.

Dat ik opbel, omdat ik er de ballen van snap. Zoals 90% van Nederland, waarschijnlijk. En die overige 10% is dan accountant.

Maar dat ze dan beginnen, met verheffende stem “meneer, U moet .. bladibla”. Ja, het ligt allemaal aan mij natuurlijk. Lekker makkelijk. Een regelement opstellen waar je een boekenkast mee kunt vullen, en dan boos worden als de belastingbetaler dit niet uit zijn hoofd kent.

Bovendien leg ik niet eens direct de schuld bij hun neer. Ik wil alleen maar weten hoe het zit, en eventueel voorkomen dat het nog eens gebeurt.

Snap er nu nog niks van. Weet alleen dat ik over 2003 ook moet bijbetalen.

Want, meerdere werkgevers, die dan allemaal in de eerste schaal blijven, waardoor ze het minimale aan belasting mogen inhouden. Maarrrr, alles bij elkaar opgeteld kom je dan een belastingtarief hoger, en sja, dat moet U bij betalen. Logisch, hoor ik haar er in gedachte achteraan zeggen.

Bovendien heeft U op alle werkgevers loonheffingskorting aangevraagd. Gvd, ik ben me van geen kwaad bewust! Waar vraag je dat aan? Kennelijk dat loonbelasting formulier dat je aan het begin van je nieuwe baan moet invullen. Daar waar ik altijd keurig de vragen beantwoord en dan de pijltjes volg naar waar ik heen moet. Nee? ga naar vraag 5.

Stelletje klootzakken zijn het gewoon daar. Toch niet te geloven dat het zo ingewikkeld moet allemaal. Nou goed, het leek erop dat er eindelijk licht was aan het eind van de schuldenafbetaaltunnel.

De belasting bouwt echter nog even verder aan de tunnel. Voorlopig blijft het donker ben ik bang.

2 Comments

  1. Annette

    Loonheffingskorting vraag jij niet aan, dat doet een bedrijf. en als je 2 banen in 1 jaar hebt gehad dat moet het bedrijf waar je meest hebt verdient loonheffingskorting op jouw toe passen. En dat gaat wel eens fout.
    Ik had dus ook een belasting aanslag van 430 Euro. Ik werkte toen bij de Hema en later bij de bowling en de bowling had dus geen loonkortingsheffing moeten toepassen, en die heeft dat wel gedaan.
    Nou vroeg ik me iff ook af of ik dan bij de bowling dat had aan moeten geven. Maar ehhh een 17 jarig meisje…Of zal de boekhouder dat wel moeten weten?

  2. Eric

    Wanneer je meerdere werkgevers *achter elkaar* hebt moeten ze allemaal de loonheffingskorting toepassen en hoort er niets fout te gaan. Heb je twee of meer werkgevers tegelijk dan dient de werkgever waar je het meest verdient die korting toe te passen en moet je er rekening meehouden dat je nog belasting moet betalen over wat je bij de anderen verdient.

    Maak een afspraak bij de klantendienst van de belastingdienst en laat het je even *live* uitleggen. Dat scheelt een stuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑