Koffie met thee is minder lekker

Sociaal geweld

Hoewel ik het dan wel van mezelf zeg, kan ik zeggen dat ik best een vlotte babbel heb. De tijd die het me kost me daartoe te zetten laten we dan even achterwege, dat zien de mensen toch niet. De ene keer kost het me ook meer tijd dan de andere keer.

Maar soms begrijp ik de reactie van mensen dan niet zo goed. Of, liever gezegd, ik kan er niet zoveel mee.

Zo hebben wij hier een garage voor de taxi’s die kapot gereden worden. Erg handig, zo dacht ik, want één van de monteurs rijdt motor. En motorrijders onder elkaar, da’s ouwe jongens krentebrood natuurlijk. Zij en ik, dikke mik. Twee handen op één buik. Steunen elkaar door dik en dun.

Uitzonderingen daargelaten. Onze monteur is zo’n uitzondering.

Dus toen ik met mijn goedbedoelde, vriendelijke doch recht-door-zee gesprekje begon over mijn motor en dat hij een beetje olie verliest uit duistere bronnen, kreeg ik duidelijk en recht-door-zee als antwoord dat hij niet aan privé reperatie’s begon.

Juist. Da’s duidelijk. Nu vind ik een duidelijk antwoord nog niet zo’n probleem hoor. Ok, heb je ook gelijk in, antwoorde ik oprecht begrijpend. Geen glimlachje. Geen interesse. Helemaal niets van vriendelijkheid kon ik bespeuren. Eerder iets als .. weer zo’n parasiet. Donder op.

Beetje jammer.

Kijk, dat ik dan zal helpen met waarmee ik helpen kan, of weet ik veel, een taart bak voor de beste man, dat ziet hij even over het hoofd natuurlijk. Kom nou niet meer bij me met je stukke laptop hoor. Ik doe ook geen privé reparatie’s meer.

Nou goed, dan los ik het wel weer gewoon op met mijn vriendjes van Mokum Motors. Die zijn een stuk vriendelijker, en dan wil ik daar best voor betalen.

Collegealiteit is blijkbaar een taal die niet iedereen verstaat.

2 Comments

  1. Rondie

    En het jammere is dan weer dat jij niet weet hoe druk die jongen het heeft gehad dit jaar en hoe dicht hij op t randje staat tot overwerktheid, Niks collegialiteit, hij heeft er echt geen tijd voor…
    Al had je nou gevraagd of je evt. eraan mocht sleutelen in de garage was het weer wat anders, dan had hij waarschijnlijk wel even meegekeken.
    Het is echt een goeie knul, als de tijden wat rustiger worden nog eens proberen.

  2. Rolandow

    Dan had hij dat ook kunnen zeggen.

    Met de manier waarop hij antwoordde, ga je echt niet meer vragen of je mag sleutelen in de garage.

    Misschien dat het dan idd niks met collegealiteit te maken heeft, maar ik zet hier dan ook alleen neer hoe het op mij over kwam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑