Vriendin Mijke kreeg van een vriendin te horen of ze zin had in een feestje. Gratis.

Tuurlijk, gratis feestjes altijd. Blijkt dat het gaat om een figurantenrol in één of andere nieuwe Nederlandse film, met onder andere Antonie Kamerling, en flikker Bo die geen flikker is. Daar had Mijke wel zin in natuurlijk.

En toen uiteindelijk de vraag kwam of ik ook mee wou, had ik er eigenlijk ook wel zin in. Maarja, in je tweede week alweer vrij vragen vond ik ook wat genant. Toch gedaan. Wie niet waagt, wie niet wint. Ofzoiets.

En gelukkig hebben ze een goede instelling hier: daar zijn je vrije dagen toch juist voor?

Precies, zo is het ook. Ik geloof dat het gaat om een rol waarin we moeten dansen ofzo. Nouja, dat wil zeggen, beetje bewegen. De kroeg moet opgevuld worden, zoiets. Dus dan heb je een boel figuranten nodig.

Het feestje begint om half zes, en duurt dan tot zes uur in de ochtend. We krijgen de maaltijd aangeboden, en ook de consumpties zijn gratis. Dat kan nog best een dure film worden, dacht ik zo.

Dus deze jongen gaat even iets eerder weg, om een glansrijke carriere als acteur tegemoet te rijden. Camera gaat mee, misschien kunnen we nog een leuk kiekje maken van dhr Kamerling maken, Antie voor intimi.

U zult zien.