Het moet er dan toch maar eens van komen denk ik. Ik ga een film kijken. Of ik hem af ga zien, dat is een tweede. Want .. een paar dagen geleden was ik 1 of ander oorlogs filmpje aan het kijken.

Dat dacht ik. Totdat de Duitsers met sneeuwballen gingen gooien naar de Amerikanen, en ze vriendjes gingen worden. Op die manier hadden ze allebei goede overlevingskansen, zeg maar.

Toen ben ik afgehaakt. De hele tijd zitten kijken, en dat sneeuwballen gedoe was eigenlijk nog het leukste. Ik geef toe, ik had niet het aller begin gezien, maar ik denk dat ik hooguit een kwartiertje heb gemist.

Ik haak gauw af. In de bioscoop niet hoor, daar kan het me wel boeien. Ook omdat het een groter scherm is, en het geluid machtiger is natuurlijk. Maar op tv vind ik er vaak weinig aan.

Liever ga ik dan nog even surfen naar de dingen die ik leuk vind, in plaats van machteloos kijken naar het kastje die dingen voor je afspeelt, zonder dat je hier al te veel invloed over hebt. Je kunt het niet sturen.

Noem mij maar een nerd, of internetverslaafde. Ik ben er van overtuigd dat je beter internet verslaafde kunt zijn, dan tv verslaafde. Terwijl dat laatste al algemeen ge-accepteerd is. Bij ons gaat de TV nog uit tijdens het eten. Maar ik zie/ken zat mensen waarbij dit niet het geval is (no offense).

En wat word je nou wijzer van de tv? Als ik dan eens tv kijk, volg ik ook niet van die standaard dingen. Niet alleen omdat ik ze niet leuk vind, maar waarschijnlijk ook omdat het ons zo is aangeleerd. Wij kijken programma’s als: Jeugdjournaal, Klokhuis, Urbania, Villa Felderhof, de Stoel, Paradijsvogels, Kopspijkers, Netwerk, B&W, enz. enz. Zo’n beetje alles wat op nederland 3 komt. Oh, laten we Villa achterwerk niet vergeten (buurman en buurman zijn echt geweldig). Ook is Sesamstraat nog regelmatig op het scherm te vinden bij ons, ookal zijn we allemaal die leeftijd ontgroeit.

Voor de mensen die toch eens Sesamstraat kijken of latere leeftijd: hebben jullie ook het idee dat er veel dingen voor volwassenen inzitten? Dingen die je, als kind, nooit zou begrijpen, en ook nooit had begrepen?

Wat een ongelovelijke humor er in Bert en Ernie zit. Of meneer Aart die altijd loopt te zeuren. Zulke dingen zie je niet als kind. Dan zijn Bert en Ernie gewoon leuk, omdat het van die mannetjes in gekke kleuren zijn. Omdat ze dingen doen die je begrijpt. Ze kunnen ook niet slapen, en Bert is gek op duifen.

Nouja, ik dwaal af geloof ik. Wat ga ik zien vanavond? Even opzoeken op www.tvgids.nl want ik ben de titel alweer vergeten geloof ik. Phenonemen ofzoiets. Een fantasy film over een man die ontzettend slim gaat worden, en heel veel wil leren. Sja, de omschrijving in de gids vond ik wel tegenvallen, maar ach, fantasy films zijn vaak nog wel leuk vind ik. Een beetje mysterieus, dat mag ik wel.

Phenomenom dus. Dat zei ik. Bijna.

Voor degene die het echt weten willen, hier de omschrijving. Voor degene die het niet weten willen: haak dan af. Hier eindigt het bericht, wat persoonlijk gebrabbel betreft.

Amerikaanse dramatische fantasyfilm. Het leven van George Malley, een doodnormale man, verandert compleet wanneer hij op zijn 37ste verjaardag wordt getroffen door een verblindend licht. Plotseling heeft George een ongekende intelligentie en een onverzadelijke behoefte aan leren. Hij wordt in snelle tijd geniaal. Beroemde geleerden willen hem ontmoeten, militairen willen hem als leider en mensen uit het hele land vragen hem om raad. Zijn dorpsgenoten daarentegen, bang voor George’s genialiteit, keren hem de rug toe. Zijn intellectualiteit en macht groeien, net zoals zijn begrip voor de mensheid.