Ha, nog een drop-outer! riep iemand toen ik het klaslokaal binnen kwam. Nee hoor, ik kom alleen maar wat inhalen … Allemaal bekende gezichten. Mensen die ooit bij me in de klas hadden gezeten, maar bleven zitten, afhaakte, weet ik veel wat. En dan mij een drop-out noemen, pha!

Op school was weinig veranderd. Okay, er waren nu een heleboel nieuwe computers. Zwarte Dells, met flink wat performance. Het was dus waar wat ze mijn baas schreven. Ze hebben echt geinvesteerd, en dat geld zullen ze dan ook echt wel nodig hebben. Krijgen ze lekker toch niet.

Het programma dat ik moest hebben heette Tina. Waarom is me een raadsel, want het heeft niets vrouwlijks. Je kunt er meetschema’s mee maken. Weerstandje hier, stoompje daar, en hoppa, de hele boel door laten regelen.

En zo kun je de geleerde theorie, u=i*r, in praktijk brengen. Spannend hoor.

Uiteraard deed Tina het niet, want die had een netwerk nodig. En dat was er in dat lokaal dus niet. Ander lokaal, andere computer. Het toeval wil dat de systeembeheerder een jongen is die stage loopt, en uit mijn klas kwam. Dat scheelt, gaat het allemaal wat sneller.

Hij had een pc met netwerk voor me geregeld, en na wat gezoek en geclick kwam Tina te voorschijn.

Het ging me makkelijk af, te makkelijk haast. Vroeger snapte ik er nauwlijks wat van, draaide ik de + en – altijd om, en klopten de metingen voor geen meter. Nu wel. Alles was goed voor elkaar, behalve dan dat ik even de verkeerde bron had gekozen.

Verslag ik elkaar getypt… en dat heb ik de afgelopen jaren toch wel een beetje geleerd. Ik denk dat het er veel verzorgder uitziet dan een aantal jaren terug. Misschien vandaar die vijf, toendertijd. Maar dit is toch wel een 8 waard, vind ik.

Hij zou het bekijken en de volgende keer met me doorspreken. Prima, doen we dat.

Nog twee maandagen, dan ben ik er vanaf. En als het zo blijft, vult hij dus een ander cijfer in. Hopelijk is hij dan wel zo eerlijk het gewoon normaal te beoordelen, en er niet een zesje van te maken omdat dit herkansing is. Ofzo.

Ook meteen afspraken gemaakt wat betreft andere proefwerken die ik moet inhalen. Dat kan ik in januari pas bespreken. Lekker handig weer.

Nouja. Het was weer grappig, op school.

Nu gaan we zo even een tijdschrift in elkaar zetten voor mijn vriendin. Dus ik kon helaas niet naar stage. Morgen beter, en volgende week kom ik wel na school ofzo.

Zouden ze me missen? :-)