Helemaal afgetrapt waren ze. Voor het eerst in mijn leven, sinds ik zelf m’n schoenen koop althans, had ik schoenen gekocht voor onder de honderd gulden. Dat heb ik geweten ook.

Opzich zagen ze er helemaal niet beroerd uit. Niet als onder-de-honderd schoenen in ieder geval.

Maar binnen een week of drie ging er al wat kapot. Er zat bovenaan een rand, zeg maar (het waren een soort bergschoenachtige dingen, hoog model) die heel zacht is. Stond best grappig. Binnen die drie weken wist ik dus hoe ze het gemaakt hadden.

Bij de naad tussen het zachte spul, en het echte “leer” (want ik betwijfel of het leer was), begon het namelijk te scheuren. Als je je schoenen aantrekt (het woord zegt het al), TREK je aan de achterkant om de schoen in te glijden.

Daar waren deze schoenen dus niet tegen bestand. Binnenin zit een soort schuimrubberig spulletje opgevouwen, en dat kwam er na verloop van tijd uit.

Dus ik heb het gewoon maar afgeknipt, waardoor ik van achteren gewoon geen rand meer had. Gelukkig valt de broek daar over heen, dus daar zie je niks van.

Gewoon doorlopen dus, want ik ga niet nog eens schoenen kopen. Maar binnen een jaar kwam er een scheur in de zool, waardoor de zool bij mijn hiel helemaal los ging. Daar liep ik nu dus ook scheef in.

Dit heb ik een week of drie volgehouden, en toen vond ik het echt tijd voor nieuwe schoenen. Donderdag avond besloot ik nieuwe te kopen.

Was er een twee-halen-een-betalen actie. Wat een drukte! Dat had ik al gauw bekeken, en dacht “ik ga zaterdag wel”. En dat is vandaag, zaterdag.

Vandaag was het ook druk, maar iets minder druk. Dus ik had Fila’s in m’n hand waarvan ik dacht dat ze wel leuk waren, maar helemaal zeker wist ik het ook niet. Bovendien heb ik een half uur staan kijken en denken om te kijken wat ik er nou als tweede artikel bij wou. Kon ik echt niet vinden, en dus heb ik pissig die schoenen weggelegd en ben verder gaan kijken.

Toen kwam ik in een andere winkel Nike’s tegen. Geen sportschoenmodel, maar “Casual”, zoals er boven op het bord hing. Vrij snel besloot ik dat dit het maar moest worden. Als ik iets nodig heb, moet het gewoon snel gebeuren. Niet de hele middag denken en twijfelen. Als je ze eenmaal hebt, gaan ze vanzelf wennen en worden het “jouw” schoenen.

Dus ik heb nu dure Nike’s. 209 piek. Als dat niet lang mee gaat, dan weet ik het ook niet meer.