Gisteren heb ik een mooie brief gehad waarin school mij onvriendelijk vraagt of ik eindelijk mijn schoolkaart eens wil in leveren. Natuurlijk ben ik wat aan de late kant, maar om dan meteen de gaan dreigen met uitschrijven, op een manier van “liever kwijt dan rijk” vind ik toch een beetje belachelijk.

Het zal me dan ook niets verbazen als ze straks gaan beweren dat ze het ding nooit gekregen hebben, en me dus uitgeschreven hebben. Aan de andere kant kost ze dat wel geld, dus zal het misschien wel meevallen.

Waarschuwing voor alle mensen die naar deze school willen gaan: denk er nog eens goed over na. Over veel scholen hoor je klachten, maar op deze school is het echt een chaos. Leraren rennen de school uit, en voor die vakken wordt ook geen nieuwe leraar gevonden, waardoor het vak gewoon overgeslagen wordt.

Het gros van de leraren die er nog wel zijn gaan er van uit dat leerlingen ten alle tijden lui zijn, en per definitie komen om het leraren zo zwaar mogelijk te maken. Op voorhand gaan ze zich al indekken zodat ze zo weinig mogelijk verantwoordelijkheid hebben. Iedereen schuift alle verantwoording af op elkaar, of aan de afdelingsdirecteur, dhr. van Leeuwen. Die man is in de 3 jaar tijd dat ik er rond liep niet jonger op geworden :-).

Een greep uit de dingen die er mis gingen: Een half jaar geen java, datacommunicatie, mcv, windows NT. Vervolgens worden deze vakken soms ingehaald, in een volgend semester, en komen die vakken er dus bovenop.

Grote felheid op aanwezigheid. Ben je meer dan 3% afwezig, dan ligt er gelijk een dreigende brief op de duurmat. Terwijl de grens bij 20% ligt. Vervolgens wordt er gemeld dat je boven die 20% zit en je waarschijnlijk kunt vertrekken. Dan krijg je het toch wel even warm.

Dus een lijst uitdraaien van alle geadministreerde afwezigheid, en wat blijkt: vakken waarvoor je vrijstelling hebt (zwart op wit) worden als afwezig genoteerd. Uren die uitvielen, dagen die uitvielen. Uiteindelijk is het percentage van 23% ofzo terug gebracht naar 19%. Tientallen uren waren verkeerd neergezet.

Bovendien faalt de school zelf door een heleboel uren uit te laten vallen, waardoor het lesrooster een gatenkaas van tussenuren wordt. Als je dan het laatste uur naar huis gaat, omdat je nog een lange treinreis voor de boeg hebt, en omdat er zo’n 2,5 uur wachttijd tussen zit, worden ze boos.

Ik dacht dat het op mijn HAVO school erg was. Maar achteraf gezien was dit een perfekte school waar het Rego College nog een hele hoop van kan leren. De leraren op mijn havo hadden in principe allemaal het beste beentje met je voor, en deden allen hun best om je door de examens heen te slepen.

Op het Regio College proberen ze het eerder extra moeilijk te maken, en moet alles precies volgens het boekje terwijl ze hier zelf niet aan kunnen voldoen.

Ik vind het zonde om de 3 jaar weg te gooien die ik aan deze school al gespendeerd heb. Dus ik maak het liever af zodat ik nog een diplomaatje heb. Ik hoop dat de bedrijven nooit het Regio College leren kennen, zodat ze er nooit achter komen wat dat diploma waard is.

Dolgraag zou ik me uitschrijven en af zijn van deze zieke school, maar nogmaals, nu ik zo ver ben gekomen wil ik dat papiertje ook nog wel effe halen. Hopelijk wordt dat niet nog effe onmogelijk gemaakt in dit laatste (stage) jaar.