Koffie met thee is minder lekker

Tent in de ochtend

Toen ik nog een beginnend festivalganger was, ik begon met Werchter, vond ik die Quechua tentjes altijd al enorm geestig. Dat leek me nou zo handig: een tent die je in twee seconden op zet! Dus nu onze iglo tent begint te verslijten, en ik tegenwoordig doorgaans alléén vertoef op festivals, vond ik het wel eens tijd voor zo’n pop-up tent. Alleen .. die dingen zijn best klein! Waar laat je je tas? Er is immers geen ruimte meer aan de voorkant.

Na wat googly-googly kwam ik uit bij de enige pop-up tent die breder is dan de gebruikelijke 140 a 150 cm. De High Peak Vision 3. Maar helaas, tegen de tijd dat ik hem wilde bestellen was hij uitverkocht, althans, voor de keurige prijs van 45 euro waarvoor ik hem had gezien.

Jammer de bammer. Maar inmiddels heb ik het idee van makkelijk tent opzetten en afbreken (na oefening althans, heb ik begrepen) in mijn hoofd, en ik WIL het. Lidl to the rescue, want kijk eens aan wat er vandaag in de schappen ligt. Een pop-up tent! Iets breder dan zijn concurrenten, en verder volgens mij ongeveer gelijk qua specificaties. Dus waarom zou ik dat niet proberen, eigenlijk?

Hoewel ik enorme twijfels heb over de waterdichtheid van deze tent, spurt ik zo dus even naar de Lidl om te kijken of ik er 1 kan bemachtigen. Luchtbedje van de Action erbij, en hoppa! Toch zeker 40% kans dat ik comfortabel de nacht door kom.

Pinkpop, here we come!

2 Comments

  1. Peter

    Check de test eens van kassa op http://kassa.vara.nl/tv/onderwerpen/onderwerp/Pop-up-tent/. De tenten bovenaan zijn in ieder geval getest op waterdichtheid :-) Op deze webshop is de nummer 1 uit de test te koop: http://www.pop-up-tentje.nl/sasproduct/eurotrail-spring-ii-pop-tent-grijs/

  2. Rolandow

    Peter, de nummer 1 uit de test betreft een Quechua tent. Die is bij Decathlon een stuk goedkoper (60 euro) dan jullie tent van 115 euro. Geen beste reclame dus, maar het kassa fragment vond ik wel weer grappig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑