Jawel mensen, ook ik moet er aan geloven. De crisis hakt hard in op mijn persoonsgebonden budget. En dan moeten er keuzes gemaakt worden.

Jaarlijks terugkerend probleem is sowieso dat ik eigenlijk teveel activiteiten heb ten opzichte van het aantal vakantiedagen dat ik mag opnemen. Qua festiviteiten moet er een afweging gemaakt worden tussen: Pinkpop, Werchter, Voetbaltoernooi Hauwert (al kost me dat slechts 1 dag), Vakantiespelen (6 dagen! wow), vriendenweekend, en kermis in ‘t dorp. Allemaal dingen die ik niet wil, haast niet kan missen. Daarnaast willen we eigenlijk ook nog echt op vakantie. Als gezin, om uit te rusten, of gewoon ergens heen te gaan. Doen we eigenlijk zelden, maar is eigenlijk toch ook wel erg fijn.

U snapt: een onmogelijke opgaaf om dit allemaal in het schema te passen.

Na drie jaar vrijwilligen op Pinkpop kreeg ik dit keer een mailtje van de organisator himself, niet Jan Smeets, maar degene daaronder (geloof ik). Geen officieel ding via de Pinkpop vrijwilligerscentrale, maar gewoon een maitlje, he we gaan weer werven, kom je ook? WAUW dacht ik! Een beetje vereerd was ik wel. Maar helaas, om bovenstaande redenen zal Pinkpop toch af moeten vallen dit jaar. Ook omdat we dit jaar weer eens naar Werchter gaan. Dus als ik dan toch moet wikken en wegen, dan is twee festivals misschien een beetje veel.

Hopelijk mag ik volgend jaar weer mee, als ik dan wel tijd heb. Want het was toch ook wel weer erg gezellig. Hoeveel mooier kan het leven worden als je met een biertje naar een bandje staat te luisteren? Nou, als je daar (op het biertje na) gratis naar een bandje staat de kijken dus. En wat mag je daarvoor doen? Nou, beetje meehelpen, waardoor je ook een beetje ziet wat er achter de schermen allemaal gebeurd. Geweldig toch?

Carnaval valt na zo’n 18 jaar ook voor het eerst af. Vorig jaar was ik dan al niet meer musicerend deelgenoot van dit festijn, maar gewoon als publiek in Zwaag. Is toch ook anders, trouwens. Dit jaar wilde ik graag als publiek met vriendjes en vriendinnetjes naar Den Bosch, maar een blik op mijn financiën (voor in hoeverre ik daar overzicht op heb) was weinig hoopgevend.

De rest kan vooralsnog wel doorgang vinden. Hiermee heb ik gelijk alweer een kleine 14 dagen ingepland. Terwijl we nog helemaal in het begin van het nieuwe jaar zitten. Toch ook wel een beetje benauwend, even spontaan een snipperdag opnemen is er niet meer bij dus, die laatste dagen zijn dan nodig voor de echte grote vakantie.

Tel daarbij op nog even een auto (twee, eigenlijk) die weer door de keuring moeten, een zonnescherm wat toch wel zeer wenselijk is, een hekwerk achter in de tuin zodat Tom niet verzuipt, en sja .. CRISIS!

Er zijn vast mensen die er nog veel meer last van hebben. Die ontslagen zijn, of die nog minder te besteden hebben. Maar hey, ik heb verder ook even niks te vertellen, dus ik dacht, ik laat u eens delen in dit leed. Eeuwig gedoe om geld ook altijd, wat lijkt het me toch fijn als dat eens over zou zijn. Maarja, het zal er wel bij horen allemaal.

Zo werkt dat dus, dat ouder en volwassener worden.