Let op: Dit verhaal kan een beetje ranzig zijn. Zeker op de vroege ochtend.

Waar zal ik beginnen? Gisteren hadden we onze tweede kermisavond. De eerste had ik overgeslagen, de tweede niet. De tweede avond is namelijk de cabaret avond, waarbij één van de twee cabaratiers dan toevallig mijn zwager is. De grappen en grollen gaan deels over het dorp zelf, dus dat is altijd leuk. Een mooi podium om de mensen na een jaar weer even fijntjes te herrineren aan hun capriolen, of op hun plaats te zetten.

Een paar biertjes verder, gingen we keurig om elf uur naar huis, want de babyfoon lag bij onze buren (waarvoor dank, nogmaals). Honger!!! dus eitje gebakken.

Vanochtend na het hele ochtend ritueel (waaronder Tom naar het kinderdagverblijf brengen), moest het ei er maar eens via de normale weg uitkomen. En daar was ineens haast bij. Dus ik loop door naar het toilet, het invalide toilet, want die is lekker ruim. Gek genoeg wordt die het meest gebruikt volgens mij, terwijl we geen invalide mensen hebben werken hier.

Dus, ik hang mijn jas op aan het sleuteltje van de handdoeken automaat. En dat is om twee redenen niet verstandig.

Nu mag ik tijdens een langer toilet bezoek graag een beetje met mijn telefoon spelen. Zomaar iets opzoeken. Nu dacht ik bijvoorbeeld om een reden die zich raden laat: waar wordt bier ook alweer precies van gemaakt? Gerst? Graan? Mout? Welk bestanddeel zou je kunnen ruiken, bijvoorbeeld de volgende dag op het toilet?

Floep, en toen was het donker.

Ohja, dat is ook zo. Vanwege energie besparing hebben we geen lichtknopje, maar een licht sensor. Kennelijk vond de sensor dat het zo wel lang genoeg geduurd had, en deed het licht uit. Even met het licht van mijn telefoon die kant op schijnen wil doorgaans wel helpen, maar dit keer niet. Dat kwam door de eerste reden waarom de jas beter niet op die plaats opgehangen kan worden: hij viel over de sensor heen.

Dan voel je je ook lullig zeg. Gelukkig weet niemand het (tot nu dan), dus ach, wat maakt het ook uit. Net toen ik me bij mijn situatie had neergelegd, sprong het licht weer aan. Ah kijk, er was toch nog een hoekje van de sensor niet bedekt door mijn jas.

Hygiënisch als ik ben, was ik daarna keurig mijn handen natuurlijk. En daar heb je dan gelijk de tweede reden te pakken: als je jas over de handdoeken dispenser hangt, hoe krijg je er dan handdoekjes uit? Vooruitzien is regeren, dus ik had mijn jas al verwijderd, en even op de grond gelegd.

Al had ik dat nu bij binnenkomst al gedaan, dan was de dag een stuk lichter begonnen.