Er is heus nog wel reden om deze site te bezoeken hoor. Nouja, als je iets uitmaakt wat er zoals gebeurt bij ons. Ik dacht, ik maak even wat exclusieve foto’s voor op de website, want anders zou je alleen mijn twitter hoeven volgen natuurlijk. Maar wij zijn dus bezig met de tuin. Dat wil zeggen: we laten een stratenmaker de boel uitgraven, zand storten, dat werk. Want het gaat nogal om wat zand. Boel graafwerk. Hoop grond om af te voeren. En stratenmaken dat kunnen we toch ook al niet zelf.

Kijk hier zie je de stratenmaker aan het werk met zijn hulpjes. Machtig toch, zo’n sjoveltje in je voortuin. Dat de buren ook denken: zo zo, die pakken het grondig aan (grondig, haha, woordspeling!)

En dat zand wat ze eruit halen gaat zo, hops, de vrachtwagen in. Meteen weg die bende.

Voordat u nou denkt dat we zelf helemaal niets hebben gedaan: in tegen deel! We hebben een schutting geplaatst. Hier ziet u de vader van de buurman aan het werk. Die had er verstand van enzo, in tegenstelling tot ik. Ik had graag gezegd: binnen mum van tijd stond ‘ie, maar helaas, het is een enorme klus. Nadat we een gat hadden geboord om de paal in te doen, bleek de paal telkens weer 2 cm te veel naar binnen of buiten te staan. Telkens dachten we: nu gaat het goed! En telkens was dat niet zo. Beetje jammer. Zodoende waren we om een uur of 9 begonnen, en een uur of vijf pas klaar.

Maargoed. Het staat. Weer een klus om af te strepen.

Vandaag gaat de stratenmaker verder met straten. De voorkant zal dan gedaan worden, dus we kunnen onze auto na dit weekend weer kwijt. Heerlijk lijkt het me. Geen zandstormen meer. En voordat het volgende weekend voor de deur staat, is dan ook ons terras aan de achterkant gereed.

Kunnen we eindelijk knap bbq-en.