Sommige klachten van mijn kant zijn nu eenmaal net effe te lang om op twitter te zetten. Opzich jammer, want op twitter heb je meer kans op response, dan op dit vergeten weblogje. Maargoed, geeft niet, ik ben het tenminste kwijt. Welcome back, digitale uitlaatklep!

Dus ik heb besloten om vanaf vandaag ook korte berichtjes hier neer te plempen. Dingen die ik op het journaal zie, en er dan iets over denk. Of op televisie. Of op de radio. Dat gebeurt nogal eens, maar eigenlijk doe ik er helemaal niets mee. Totdat ik me bedacht dat ik nog ergens een weblog heb slingeren. Mooi, zet ik het daar toch neer.

Dus. Effe over de BCC reclame every day low pricing. Ze leggen het idee deze dagen nog maar eens uit. Zie je bij een andere winkel een prijs die lager is dan bij de BCC, dan verlagen zij hun prijs, en als beloning halen ze er nog eens een percentage af. Op die manier is de BCC altijd degene met de laagste prijs, zou je denken. Ik heb dat echter wel eens uitgezocht, en in de kleine lettertjes staan natuurlijk de spelregels. En dan blijkt dus dat je niet vergelijken mag met alle winkels. Die goedkope discounters op internet doen dus mooi niet mee. Er is ergens een lijstje te vinden met welke winkels je mag vergelijken, meen ik.

Maar, volgens mij komt het er dan toch op neer dat ze gewoon prijs afspraken hebben gemaakt met die winkels? Al die winkels zullen dus ongeveer dezelfde prijs aanbieden. Anders zou het wel een ongecontroleerd zooitje worden voor BCC toch?

Waarom mogen bouwbedrijven dan niet met elkaar een prijs afspreken, zodat ze elkaar niet kapot concurreren, en elektronica zaken wel?