Koffie met thee is minder lekker

Nieuwe bolide (2)

Ja, je dacht toch niet dat het met vorig verhaaltje gelijk al klaar was hè? Natuurlijk was er weer iets aan te merken. Man wat word ik chagrijnig van het aankopen van nieuwe bolides. Of eigenlijk daarna: het uitzoeken en aankopen vind ik wel leuk, maar daarna begint vaak de ellende.

Zo ook met deze. De dagen na aanschaf bleek de auto NOOIT in één keer te starten. Een belletje naar de garage gaf als resultaat dat we nog maar even moesten afwachten. Zou vanzelf weg kunnen gaan. Bovendien was mijn broer wèl zo handig om even de APK te controleren, en deze bleek dus ook geen 10 maanden meer geldig. Het gevoel van je-bent-opgelicht-sukkel begon alweer te overmeesteren. Dus toen na een week de start problemen nog steeds niet weg waren, en de auto stationair ook niet echt lekker liep, toch maar weer een afspraak gemaakt bij de garage waar hij vandaan komt. In Nieuw-Vennep. En dat is dus wel de hoofdprijs qua files, om effe heen en weer te rijden.

Maargoed, zo gezegd zo gedaan. De garage mannen van Maarl waren nog steeds super vriendelijk, enthousiast, geen probleem, we gaan er naar kijken, komt goed, en hier heb je ene leen auto. Ze gedroegen zich niet echt als oplichters. Die kun je herkennen omdat ze niks meer voor je willen doen, als je de auto eenmaal hebt aangeschaft. Nieuwe APK was ook geen enkel probleem.

Jaaa ja, dacht mijn achterdochtige ik. Eerst maar eens zien. Die APK zal er wel niet opzitten als ik hem op kom halen, met zo'n soort smoes van: ja, moet nog worden afgemeld, dat gebeurt morgen, echt waar! En die auto hadden ze natuurlijk warm laten draaien als ik hem op kwam halen, waardoor het start probleem zich ook niet voordeed. De volgende dag zou hij ongetwijfeld weer beroerd starten.

Maar het ging toch anders. De volgende dag al was de auto klaar. Via de site van de RDW zag ik dat de APK ook ècht ververst was. Het start probleem bleek te worden veroorzaakt door een stekketje wat niet was ingeplugd. Ik verstond de woorden lucht en massa en begreep er verder niets van. De vorige garage had mijn auto binnen gekregen met stukke koppeling, of versnellingsbak (of is dat hetzelfde?), waarop hij deze vervangen heeft. Bij het terug monteren echter vergeten een stekkertje terug te doen waar ie hoort. Probleem opgelost. Ze hebben hem nog effe extra schoon gemaakt, en wat schoonmaakspul in de tank.

En omdat ik de leenauto netjes had afgetankd, hoefde ik voor deze keer niet de normaal geldende huurkosten te betalen. Valt ook weer mee dus.

Ik moet zeggen, vooralsnog is mijn vertrouwen in dit auto bedrijf toch weer aardig hersteld. En dus weer helemaal blij met onze nieuwe aankoop, want kennelijk zijn er aardig wat onderdelen vervangen, dus die kunnen alvast niet meer stuk.

Thanks Maarl!

5 Comments

  1. Jurriaan

    Klinkt als een goede service!

  2. Arjen

    haha, TOP!

  3. Amplifyme

    Goede service is tegenwoordig “ver te zoeken” :)

  4. Dude

    En probleem dus opgelost?

  5. Rolandow

    Nee, helaas nog niet helemaal. Hij gaat morgen naar de lokale garage, hopelijk weten die er raad mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑