Koffie met thee is minder lekker

Hulp gevraagd bij kantoor probleem

Ja, mensen denken soms dat ons baantje op zo'n warm kantoor, dichtbij huis, allemaal over rozen gaat. Geen files, geen kou, redelijk salaris (voor als de baas meeleest, anders heb je natuurlijk helemaal geen onderhandelingspositie meer!). Je krijgt geen vieze handen, geen pijn in je rug, en liters gratis koffie.

Laat ik u bij deze uit de droom helpen: wij hebben ook problemen. De laatste tijd stoor ik mij enorm aan het probleem van de Pennen. Het eerste probleem is, dat pennen eigenlijk vrij snel verdwijnen. Dit lijkt in toenemende mate op te treden als je dezelfde pen gebruikt als de rest van het kantoor, je weet wel, die goedkope bic pennen waarvan je de achterkant er altijd afkauwt, en de doppen kwijt raakt.

Dus dacht ik: weet je wat, ik doe zelf wel een diepte investering, en schaf mijn eigen pen aan. Die is dan in elk geval herkenbaar, en kan ik terugvorderen als ik hem bij een collega op het buro zie liggen. Goed idee, dus ik ging een paar weken geleden naar de boekwinkel. Inmiddels hadden de Stabilo reclames me helemaal gek gemaakt, zo'n ding moest ik ook hebben!

In de winkel kwam ik er echter al snel achter dat die dingen helemaal niet zo fijn in de hand liggen als men zegt. Zo zie je maar weer, je moet niet alles geloven wat ze op de televisie zeggen. Kom je dus al snel uit op Parker, goedkoopste type, iets van 7,50. En ja kijk, ik ben natuurlijk nog steeds een hollander, dus dan ga je toch even bij de Action kijken.

Zie daar, de meest luxe pen die ik kon vinden (het stond er zelfs op), kostte iets van drie euro, in een verpakking van 10. Wat voor buil kun je je daar nu aan vallen? Wat blijkt nu, die dingen willen helemaal geen pen zijn!

Luxe pen

Want zodra ik ze ter hand neem, om allerlei Belangrijke Zaken op te noteren, komt er dus mooi geen inkt uit! Moet je weer ergens in een bovenhoekje, of op een apart blaadje, gaan zitten krassen, en dan ineens werkt het weer. Bij sommige exemplaren uit de verpakking van tien, stopte het onding er ook gewoon tijdens het schrijven mee!

Kortom: ik ben op zoek naar een pen die het wèl gewoon altijd doet. Via twitter/hyves al wat suggesties gehad, waaronder het gebruik van een potlood (geniaal!), maar misschien weet u er nog een paar?

6 Comments

 1. Jurriaan

  Ik heb tijdens mijn SAP/Business Objects cursus een hoop SAP pennen meegenomen. Deze schrijven heerlijk en zijn fel geel waardoor ze goed opvallen.

  Maw: volg een veelste dure cursus en schrijf vervolgens een jaar lang zonder zorgen en met pen! :)

 2. Katrien

  Neen, doe maar potloden. Die zijn tenminste niet schadelijk voor papier, lopen niet uit en het is duidelijk als ze bijna op zijn want dan zijn ze kort. Je archief is veiliger met een potlood dan met een pen. Niet dat ik vaak een potlood gebruik.. ;)

 3. Jurriaan

  Ik denk niet dat Roland zich erg drukt maakt om zijn papierenarchief :)

 4. Rolandow

  @Jurriaan: Welles! Alleen gaan mijn papierarchief en clean-desk-policy niet zo goed samen.

 5. Katrien

  Hehe, papieren rommel noem ik dat ;).

 6. Jurriaan

  Het lijkt een beetje op mijn archief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑