Koffie met thee is minder lekker

So far, so good

Het is nog wel even wennen. De bochten vind ik nog een beetje eng, hoewel ik de laatste keer de rotonde soepel heupwiegend doorkwam. Daarna haalde ik even soepel de rij wachtende auto's in, zoals ik dat vroeger ook altijd deed, en stond zo al vrij snel vooraan bij het stoplicht.

Beetje jammer dat de motor afsloeg toen, en het licht vrijwel direct daarna op groen sprong. Gelukkig wist ik me toch weer tussen de auto's te wurmen, maar echt een schoonheidsprijs verdiende het niet. Mensen zullen wel gedacht hebben…

Verder nog lopen emmeren met de spiegels, die dus door de rijwind weer naar beneden gaan, waardoor je uiteindelijk geen klap ziet op de snelweg. Heb ze nu weer wat bijgesteld, waardoor de euvel hopelijk voorgoed verholpen is.

Tot slot de helm. Was een hele mooie Nolan helm vroeger, vrij duur ook. Systeemhelm. Maar in de loop de jaren is hij toch wat versleten. Ik herriner me nog als de dag van gisteren dat een of andere biatch mijn helm op de grond liet donderen, toen ik op de examenuitreiking van broerlief was. Zwaar pissed was ik, toen ik erachter kwam dat het knopje van de ventilatie af was gebroken. Kon het kind wel omleggen, maar die begreep niet dat ik zo moeilijk deed om een helmpje geloof ik. Maar dit is ook geen brommerhelm, domme doos! Tssk.

Zo kwam ik zaterdag dus achter dat het vizier niet helemaal meer open wil, maar 1 tandje naar beneden valt. Precies genoeg om de onderrand van het vizier, precies in je gezichtsveld te laten hangen. Irritant dus. Want bij het cruisen door de binnenwegen is vizier open, zonnebril op, uitermate relaxt. Gaat dus even niet door.

Nog heel even doorsparen voor een Schuberth dus, maarja, da's toch wel weer een boel centjes (maar dus wel een Schuberth, HALLO!) Hoewel er ook al goedkopere helmen zijn met een zonnevizier (maar hallo, had ik al Schuberth gezegd?).

Maar verder gaat het helemaal goed met mijn nieuwe buitenvrouw. Ze staat vrolijk onder het afdakje bij ons thuis, dus staat nog redelijk droog ook. En als ik dan zo naar buiten kijk, en de zon zie, dan denk ik dat ik best een goede keuze heb gemaakt :-)

Laat dat zonnetje maar komen! Oh, en dan nog wat puike tourtochten natuurlijk. Misschien het motor forum maar weer eens in de gaten gaan houden.

8 Comments

  1. Hylke

    Maar…. -wat- rij je nou precies? :P

  2. Dude

    Gefeliciteerd Dude en een welkom terug bij de club.
    Voor mooie ritjes kun je ook eens kijken op gpstracks.nl.
    Van de zomer ff een ritje doen?

  3. Rolandow

    @Hylke: Een Suzuki VX800 dus… :-)

  4. Hylke

    Ah, een oud beestje dus, niet helemaal mijn smaak ( http://tweakers.net/ext/f/JeC9iqNSVnzFeWXr2wjI9NGz/full.gif ), maar iedere motorrijder extra is uiteraard welkom :P

  5. Jurriaan

    Fotos????

  6. Rolandow

    Foto’s stonden verderop al .. maargoed hierrr nogmaals.

    @Hylke: Had eerder een racer bij jou verwacht :-). Ik heb hem voornamelijk om praktische redenen gekocht, dus qua “smaak” heb ik niet al te kritisch gekeken.

  7. Hylke

    Deze haalt de 190 ook wel hoor O-)

    Racers zijn mooi, maar ik ben redelijk gehecht aan dit lichaam en dit leven, geen zin om het e.e.a. te verliezen door te proberen met een motor door een boom te rijden in plaats van er omheen :X

  8. Rolandow

    Mijn idee, maar een beetje sportief en wendbaar wil ik toch wel, zodat ik mooi door de files kan slalommen (dat is namelijk een stuk veiliger *kuch*).

    Misschien probeer ik zo’n snelle fiets nog eens als ik nog ouder ben… ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑