Koffie met thee is minder lekker

De \’politiek\’ van Hoorn

Mooi is dat. Enkele jaren geleden hadden ze in ons dorpje besloten om de sluitingstijden van de café's te laten bepalen door de uitbaters zelf. Dat was de eerste weken heel leuk, maar langzaam maar zeker zorgde dit ervoor dat het publiek, vlak voordat de deuren gesloten werden, nog naar binnen ging. De regel was namelijk dat je wèl voor 2:00 binnen moest zijn.

Uiteindelijk ging je dus later de stad in, en kwam je nog veel later thuis.

Wat blijkt nu? De jeugd van tegenwoordig kan kennelijk niet zo goed tegen drank, en deze soepele sluitingstijden zijn volgens onze ambtenaren dan niet zo handig. Gelukkig waren de meeste mensen dat niet met de ambtenaren eens. En terrecht, want in feite is dit alleen maar symptoombestrijding natuurlijk.

Maar wat doen onze ambtenaartjes dan? Stampvoetend, als een stel kleine kinderen, dreigen met opstappen. Willen jullie niet met ons meestemmen? Prima, gaan we toch lekker weg!

Wat een onvolwassen gedrag zeg. Is dat nou politiek bedrijven? Is dat nou democratie?

Resultaat: Men moet nu voor middernacht binnen zijn. Uit betrouwbare bronnen heb ik begrepen dat de sluitingstijd ook maximaal 2:00 gaat worden, dat stond namelijk ook in het plan. En die maatregel komt nog eens bovenop het nieuwe rokersbeleid, waar de horeca het toch al zo zwaar mee heeft.

Ben zeer benieuwd hoeveel kroegen Hoorn nog over heeft, over een half jaartje.

B&W bedankt!

4 Comments

  1. Jurriaan

    Jij was toch een voorstander van de vroeg op stap actie?

  2. Rolandow

    Bij de vroeg op stap actie zouden de deuren om 1:00 dicht gaan. Ik vind middernacht wel heel erg vroeg. En voor de kroegen natuurlijk.

    Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de manier van politiek bedrijven.

  3. Suffie

    Dat de horeca het zo zwaar heeft vanwege het rokersbeleid waag ik te betwijfelen. Hooguit als druppel bovenop de schandalige prijzen, de doorgaans schofterige bediening en de algehele ‘ze komen toch wel’ mentaliteit van veel uitbaters…

  4. Rolandow

    @Suffie: Volgens mij zijn daar wel cijfers over. En de andere factoren waren dan toch al aanwezig, voor het rokersverbod, dus daar valt het dan niet aan toe te schrijven :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑