Koffie met thee is minder lekker

Vrijwillig overwerk

Bij ons op kantoor is er een chronish probleem: tijdgebrek. Er zijn tientallen klusjes, die allemaal op een grote lijst staan. Naarmate de tijd vordert, schuiven de klusjes telkens een plaatsje naar beneden, en komen er nieuwe klusjes (nu NOG belangrijker) aan de bovenkant van de lijst bij. Dat is enerzijds een goed teken, want kennelijk is er werk genoeg, en gaat het dus vrij aardig met ons bedrijf. Anderzijds is het vervelend, want hoewel sommige klusjes niet direct levensbedreigend zijn als ze even blijven liggen, het zou toch mooi zijn als ze eens afgemaakt konden worden. Ze staan immers niet voor niets op het lijstje.

Verplichte vrije dagen als Pasen komen dus eigenlijk helemaal niet zo goed uit. Tel daarbij op dat er mensen zoals ik zijn die ook een chronisch probleem hebben: tijdgebrek. Mijn vakantiedagen zijn in de eerste twee maanden van het jaar allemaal in gepland, en dan wordt al snel duidelijk dat ik een chronisch gebrek aan vakantiedagan heb. Dus, wat bedacht men hier op kantoor? Laten we een zaterdag gaan werken!

Geen gezeur van klanten. Geen rinkelende telefoons (hoewel, hij is alweer een paar keer over gegaan). Geen offshore kantoren die je support nodig hebben. Geen waslijst met weg te werken e-mail. Kortom: geen gedoe. Even de tijd om meters te maken. Dingen afkaarten. Zij die zin hebben komen, omdat ze niets beters te doen hebben, of omdat ze een extra centje willen, of omdat ze meer vakantiedagen nodig hebben, hoe dan ook: iedereen die genoeg klusjes heeft is van harte welkom.

Zo gezegd zo gedaan.

En zo zitten we hier dus met z'n vijven op zaterdag te werken. De één wrijft de kater nog eens uit zijn ogen. De ander begint aan z'n tweede blikje Red Bull. Aan het eind van de dag wordt het eten van de Amerikaan netjes gedeclareerd, en verder maken we er een gezellig dagje van.

Wat mij betreft doen we dit vaker!

2 Comments

  1. Duije

    Gaat het wel goed met je?!?

    Of leest je baas dit blog ook regelmatig?;-)

  2. Rolandow

    Gaat prima met me! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑