Open Source, het principe dat mensen hun geknutselde software gratis ter berschikking stellen, vond ik altijd al erg mooi. Altijd heb ik al eens mijn steentje willen bijdragen aan de Open Source community, maar vaak was het project te ingewikkeld om me erin te verdiepen. Voordat je de structuur van een project goed door hebt, ben je wel even een paar dagen verder. En ik heb meer te doen.

Maar bij het VCD-db project waar ik een paar weken terug op stuitte, leek hetgeen ik wilde maken niet zo ingewikkeld. Dit project is gemaakt om je DVD verzameling bij te houden, en het heeft een handige feature, namelijk dat je de films kunt 'importeren' van IMDB. Hoef je dus niet zelf in te gaan lopen voeren wie de acteurs zijn, en wat het plot van het verhaal is.

Leuk! Alleen, mijn favoriete bron is Moviemeter, niet IMDB. Dus het zou toch mooi zijn als je die informatie ook kon importeren vanaf Moviemeter.

Nou, en dat kan nu dus. Met wat hulp van de programmeur van het hele systeem (konni, dus), en wat gepruts met regular expressions, is het uiteindelijk gelukt om een Moviemeter plugin te maken.

En daar ben ik best een heel klein beetje trots op ;-).