Toen ik enkele weken terug kwam van mijn 'vakantie' bij de vakantiespelen, kreeg ik gelijk een mooi nieuw project op m'n bord. Er moesten servers richting Indonesie, en dat moest nog rap ook. Binnen een week.

Gelukkig bleek dit achteraf al wat gerekt te worden, dus de deadline werd verschoven. Hoe dan ook, evengoed was er behoorlijke tijdsdruk. En, hallo, servers versturen naar Indonesie? Hoe doe je dat eigenlijk?

Nou goed, vandaag was de boel klaar om verscheept te worden. Of eigenlijk verkoerierd, want we gaan ons wagen aan de diensten van UPS. Dus we stoppen de machine's in de dozen waarin ze gekomen waren, tapen de boel dicht, en leggen de ze klaar voor de koerier.

Pling plong. Mailtje van een collega. Of we nog wel even controleren of het spul niet in China gefabriceerd is, want dan komt het Indonesie niet in, volgens UPS. Kennelijk hebben die landen ruzie met elkaar, en wordt China geboycot door Indonesie.

Dus wat doe je dan? Dozen openen, en op zoek naar stickers met Made in China. Gelukkig viel het mee, en waren er wat rand onderdelen (de rails waaraan de servers opgehangen moeten worden) in China gemaakt. Ohja, en 1 van de handleidingkjes was er gedrukt. Hop, stickers eraf, doosje weer dicht, en weg met die dingen. Op hoop van zegen.

De koerier die al mopperend binnen kwam omdat hij allang bij het Kleine Noord had moeten zijn, was inmiddels weer gevlogen. Hij was overal al veel te laat, en hij kwam ze later wel halen. Kijk, als dát geen vertrouwen wekt, wat dan nog wel?

Het houdt het spannend, zullen we maar denken.