Het enige wat eigenlijk nog ontbrak aan mijn toekomstige limosine, was de hoedenplank. Die zat er gewoon niet in. Gelukkig hebben ze daar op internet iets moois voor, namelijk de onderdelenlijn. Je plempt zoveel mogelijk informatie neer over je auto, je zegt wat je wilt hebben, and now we wait.

Binnen no-time word je helemaal plat gebeld door garages die jou een hoedenplank willen slijten. Dus bij het derde aanbod greep ik mijn kans. Voor 38 eurie wordt het ding verzonden naar mij.

Prima! riep ik dol enthousiast. Voor 38 euro maak ik mijn auto graag compleet. Nu maar hopen dat de garage niet per ongeluk de hoedenplank er even uit had gehaald, en die dus nog ergens had liggen, want dan heb ik er straks twee. Maargoed. Het ding werd opgestuurd dus. Naar huis.

En er was dus helemaal niemand thuis, gisteren. Althans, niet toen de meneer van GLS langs kwam om de hoedenplank af te leveren. Dus meneer stopt een briefje in de brievenbus.

Komt mijn vriendinnetje thuis van het sporten, vindt ze dus dat briefje. Staan er vier depots voorbedrukt op het briefje, met de tekst er boven dat bij de aangekruisde locatie mijn pakket kon worden opgehaald. Het depot in Utrecht.

Right. Dat is gelukkig maar zo'n 60 km rijden. Dan had ik hem net zo goed zelf kunnen ophalen. Gelukkig kon een belletje met GLS wat opheldering brengen. Er blijken ook sub-depots te staan, en hij zou dus gewoon in Hoorn achter gelaten worden (vandaar wellicht dat er HN80 op stond, Hoorn '80 is het industrieterrein). Mooi. Gelukkig ben ik dan niet alvast naar Utrecht gescheurd.

Echter, het werd nog mooier: de zending kon opnieuw aangeboden worden. En nog op een ander adres ook! Vol smart wacht ik nu dus op mijn pakketje, en hoop ik dat meneer de koerier het een beetje vinden kan, hier in dit inmense gebouw waar ik werk.

Verder hoop ik ook dat het ècht de goede maat is, want als ik met mijn timmermansoog zie dat het een sedan uitvoering is, dan kan meneer de koerier gewoon weer terug koerieren met z'n hoedenplank erbij.

Spannend spannend dus, de dag na pakjesavond. Hopelijk hebben de pieten mijn pakje niet ergens door een schoorsteen lopen douwen, per ongeluk.