Koffie met thee is minder lekker

Verloochitech

Piep piep

Wat invoerapparaten betreft is er voor mij maar één merk. Vanaf het moment dat ik een fijne logitech bezat, heb ik daarna eigenlijk nooit beter gehad. Eigenlijk wil ik dus ook niet anders meer.

Logitechs werken gewoon altijd. Ze doen wat ze behoren te doen. Okay, alle tierelantijn die ze tegenwoordig op een toetsenbord stoppen hoeft van mij niet zo nodig, maar sommige knoppen (volume, mute) zijn toch wel handig. En de muis dan. Die wordt doorgaans gewoon standaard herkend door Mickeysoft.

Eén nadeel: logitechs zijn duurder. En dus, dachten ze op mijn werk, proberen we eens een ander merk. Ook een boel knopjes erop, dus dat moet toch wel werkbaar zijn. En ik moet zeggen, ik kon ook zo gauw niet bedenken wat er mis kon zijn aan iets simpels als een muis. Dus nu piept er een Kensington naast mijn toetsenbord.

Maar, mensen, ik ben erachter. Verloochen uw logitech niet. Want dit is me toch een bagger apparaat. Het belangrijkste punt is dat hij gewoon traag reageert. Ik wist niet dat het kon, tot voorkort. Maar ik als ik dus iets wil verslepen, dan komt het regelmatig voor dat mijn muis nog niet in de gaten heeft dat ik het knopje vast HOUD, en dus niet aan het KLIKken ben. Met mijn pijltje ben ik dan al een paar meter verder, maar het te-slepen-voorwerp blijft doodleuk op z'n plaats staan.

Irritatie alom. Goed, er valt mee te leren werken, want je moet gewoon even de tijd nemen. Op het te-slepen-voorwerp staan, knop indrukken, even een seconde wachten, en dan rustig slepen.

Maar ik wil niet rustig slepen. En ik wil niet veranderen, wat dit betreft. Het moet gewoon werken, dat is alles wat ik vraag! En dus heb ik besloten om zelf maar een knappe muis te bestellen. Geen gedonder met batterijen en ontvangertjes, gewoon het simpelste model aan een staartje, maar wel met een fijne vorm en muisbutton. Ik moet er tenslotte wel nog járen mee werken, dus als ik mijn eigen plezier dan kan verveelvoudigen met een fijne muis, dan wil ik die paar tientjes wel spenderen hoor.

Met dit stukje wil ik U dus waarschuwen. Nee, ik werk niet bij Logitech tegenwoordig. Maar echt, al die wannabee-logitechs, het werkt gewoon nèt niet hetzelfde.

Update (05-10, 10:46):

 

7 Comments

  1. Jurriaan

    Heeft wel iets weg van mijn muis. Alleen ik heb draadloos en GEEN batterijen. Zo’n accu is heerlijk. Af en toe gooi je ‘m in de standaard cq. oplader en klaar is kees.

    En wat betreft andere merken : ik blijf ook trouw bij Logitec hoor. Gerrit zijn schuld. Die kwam ooit met een Logitec setje aan, vanaf toen was ik verslaafd.

  2. Rolandow

    Die variant was toch weer twee tientjes duurder, terwijl de draad me eigenlijk niet zo erg in de weg zit, hier op het werk. Heb heel veel draad over.

    Maar misschien wordt dat ooit de volgende stap ;-)

  3. Amplify

    Ik heb bij de mediamarkt toen een draadloos zetje gehaald voor 50 euro. Het is een laptop achtig toestenbord en ik mis hem ontzettend. Alleen de batterijen van de muis gaan best snel leeg.

  4. Dude

    Ik heb ongeveer diezelfde logitecmuis. Dan wel met batterijtjes en een type van een paar jaar terug, maar met de zelfde ergonomische vorm. En ik moet zeggen dat ik er werelds tevreden over ben. Reageerd goed en is ook goed in te stellen voor je eigen wensen.

  5. Rolandow

    Ik heb thuis TWEE draadloze varianten, met batterij. Vandaar dat ik ook weet dat hij perfect in de hand ligt :-)

  6. karin

    Zijn ze ook verkrijgbaar in het rose? ;-)

  7. SeB

    Agree… foutje van mijn kant. Gelukkig merk de rest het verschil toch niet.

    Voor een roze zal je toch af moeten wijken van dit merk denk ik K. :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑