Koffie met thee is minder lekker

Met de auto naar de kroeg

Al een week was ik aan het dubben. Zal ik met de trein gaan? Of toch met de auto? En zal ik dan blijven slapen, als ik met de trein ga, of probeer ik de laatste trein terug te pakken?

Mijn nichtje had een mail de deur uit gedaan dat ze afgestudeerd was. Voor de tweede keer, zo begreep ik later. Ter ere daarvan gaf ze een feestje in een kroeg in Amsterdam, vanaf negen uur. Een kroeg waar ik al eerder was geweest met haar, en wat vreselijk uit de hand liep. Aan het eind van de avond hadden we een heel basketbal team uit New York op de dansvloer, wat totaal tegen hun eigen gebruik in ging. En wij hadden geleerd hoe we elkaar daar zouden moeten begroeten, met een handschud ritueel dat leek op de Fresh Prince of Bell Air.

Nu ik tegenwoordig met iets meer besef mijn eten en drinken consumeer, heb ik met mezelf een afspraak gemaakt: in principe mag ik eens per week zuipen tot ik er bij neerval. Dit in tegenstelling tot de 2 of 3 keer per week van vroeger. Okay, vakanties en weekendjes-weg tellen niet mee, maar doordeweeks zomaar los gaan, dat kan eigenlijk niet.

Maar naar een kroeg met allemaal vreemde mensen, waarbij iedereen gezellig een biertje drinkt, behalve ik, sja .. dat is niet echt mijn ding. Toch besloot ik het nog maar eens te proberen. Omdat dit weekend een mannen (en dus ZUIP) weekend wordt met de mannen uit Hauwert. En omdat ik vandaag moet werken. En ook omdat ik anders ongetwijfeld de laatste trein zou missen. En omdat het me om 3 uur 's nachts allemaal geen zak meer uit maakt, als het maar gezellig is, en hup we nemen er nog één.

Dus ik toog naar de hoofdstad, parkeerde de auto op een plek waar het waarschijnlijk niet mocht. Dronk een biertje, snel, om na extra informatie van Tom de barman de auto toch maar te verplaatsen. Ik dronk nog een biertje, en moest toen stoppen. Bah.

Wel had ik al gauw een gesprek aangeknoopt. We hadden allemaal één ding gemeen: we konden Rosien. Daar hield het wel zo'n beetje mee op. En, U mag denken dat het zonder drank ook best gezellig kan zijn: voor mij gaat die vlieger niet erg op. Ik word nu eenmaal makkelijker in omgang, en gezelliger met een drankje op.

Dat hoeft niet te betekenen dat ik laveloos in de goot eindig, maar gewoon ongeremd biertjes drinken is toch wel een fijnste wat er is. Langzaam aangeschoten worden met totaal vreemdelingen bezorgen mij dikwijls een fantastische avond.

Een kroeg is voor mij gewoon onlosmakelijk verbonden met een biertje. Net zoals dat voor anderen bier met een sigaretje is. Of brood en kaas. Of blond en dom. Of sex en liefde. 

Gisteravond stond ik met mensen die allemaal hetzelfde probleem hadden als ik. Ze waren met de auto, en moesten de volgende dag werken. Ze taaiden allemaal om half twaalf af, en dus waren mijn gesprek partners ineens allemaal weg.

En Rosien, die kon natuurlijk onmogelijk haar aandacht verdelen tussen al die mensen. Dat is logisch. Geeft ook niks. Dus ik besloot ook maar weg te gaan, voordat ik moest aanzien hoe het langzamerhand van gezellig naar héél gezellig, naar dansen, naar SUPER gezellig zou gaan. Het was een soort zelf behoud. Dit was precies het feest waar ik me kostelijk zou vermaken, en nu, nu had ik spijt dat ik niet met de trein was gegaan.

Eén ding weet ik nu zeker: ik moet niet met de auto naar de kroeg gaan.

Dan liever maar een dagje brak. Dan maar een dagje extra naar de sportschool.

2 Comments

  1. karin

    Maar helemaal brak een hele dag werken is ook niks. Ik kan het weten …

  2. Anonymous

    sja helaas komt verstand met de jaren, zelfs jij krijgt er last van ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑