Zo met die mooie laatste zomerdagen, gaat het toch wel weer kriebelen. Motor rijden.

Ten eerste ben ik bang dat ik het verleer, als ik te lang niet rij. Hoewel je motorrijden waarschijnlijk zo weer te pakken hebt, lijkt het me toch niet echt veilig om na 2 jaar weer eens een ritje te gaan maken.

Dus, ik dacht, laat ik eens een motor gaan huren ofzo. Jaja, ik weet het, er staat er eentje weg te roesten voor m'n huis, maar dat is dus ook een beetje het probleem: hij is niet echt rijklaar op het moment. Daardoor durf ik hem weer niet op marktplaats te zetten, waardoor hij nog langer blijft staan, en uiteindelijk nog minder rijklaar is. En dat terwijl het toch eigenlijk best een leuk ding is, nog.

En zo vond ik mezelf dus terug op marktplaats. Beetje snuffelen tussen de Honda's. En dan met het idee van: dit keer ga ik er ècht goed voor zorgen. Een motor huren kost je zo 150 of 200 euro voor een daggie, dus misschien is kopen dan toch beter? Breng ik hem netjes voor z'n beurtje weg. En trouwens, ik heb toch bijna geen tijd om erop te rijden, dus het wordt nu echt een tourfiets, in plaats van een woon-werk fiets. Dat lijkt me zéér positief voor de levensduur van een motor.

Ik denk dat ik wel een beetje een chopper modelletje wil, als er weer een motor komt. Alleen moet ik dan eerst zorgen dat ik stalling heb, zodat hij in de winter gewoon lekker droog staat. En ik moet ook zorgen dat ik een bedragje per jaar bij elkaar spaar om het ding dus de verzorging te geven die het nodig heeft. De schuur bij ons huis gaat me 300 eurie per jaar kosten, en dat vind ik dan weer een beetje zonde.

Al gauw besefte ik me dat ik hier maar mee moest stoppen. Beetje mezelf lekker maken, mezelf al zien chopperen .. terwijl ik het niet eens voor elkaar krijg om mijn oude motor op marktplaats te zetten. Dus. Dit weekend ben ik helemaal vrij. En zaterdag nog alleen ook, dus laat ik me voornemen om er deze zaterdag een klein soppie overheen te gooien, een foto te maken, en hem dan op marktplaats en speurders te zetten.

Mocht ik er dan vanaf raken, en ik een boel geld verzameld hebben, en een stalling kan vinden, dan zou ik er nog eens over kunnen denken. Dán pas.

Niet nu.