Nou, als je een vriend of vriendin kan vinden die héél graag mee wil, dan kun je beter met diegene gaan. Dat vond ik toen Mijke vertelde dat haar moeder vier kaartjes had gekocht voor de Lion King.

Ik ben niet zo van de musicals. Door het zingen en veranderen van klemtoon, versta ik het slecht, en bovendien had ik het idee dat er allemaal diepgang in zou zitten die ik er toch niet uit zou halen.

Hoe ver zat ik er naast zeg. Alleen het begin al. Een complete savanne loopt, tussen de mensen, de zaal door, naar het podium. Inclusief olifant dus gewoon! En wat een pakken. De hyena's, de giraffen, want ont-zet-tend gaaf gedaan!

The Lion King is de enige film die ik twee keer in de bioscoop heb gezien. En daarna ook nog een hoop keren op video, vooral ook omdat het de favoriete film was op kamp, als het weer eens regende. Vaak had ik meer moeite mijn tranen in bedwang te houden dan de kinderen.

Maar daardoor wist ik nu precies wat er komen zou, en wat er uitgebeeld werd. Al voor de helft van de show vroeg ik me af hoe ze Mufasa zouden gaan uitbeelden, die vanuit de hemel Sima toe spreekt.

Kortom, het was geweldig. Zelfs als je er niet zo van bent. Mocht je de kans krijgen, grijpen!