Koffie met thee is minder lekker

DSLR dilemma

Vorige week hadden we een team overleg, met een borrel er aan vast geplakt. Altijd leuk. Vooral als je te horen krijgt dat het bedrijf goed gedraaid heeft, en ons werknemers daarin mee wil laten profiteren.

Nog steeds is het een beetje onwerkelijk. Ineens komen dingen binnen bereik, die ik normaliter nooit had kunnen kopen, of in elk geval pas over een hele tijd.

De boxen bijvoorbeeld die mijn broertje ook heeft. Op het moment heb ik een normale versterker, met normale boxen aan mijn computer gehangen. En die boxen zijn dus groot. Terwijl mijn computer hoekje niet zo groot is.

Mijn broertje vertelde trots dat hij nieuwe boxen had (want ook hij heeft niet zoveel ruimte meer), en dat wilde ik maar wat graag horen. Wat bleek: er komt bedat meer geluid uit als uit mijn boxen! Dat zou betekenen dat het tafeltje (waar de linker box op staat) weg kan, en de twee oude pc's (waar de rechter box op staat) ook. Dat ruimt lekker op dus, en nog beter geluid ook.

Verder kan ik mijn harde schijf vervangen. Er hangt nu een oude 60 GB in, die een beetje kuren vertoonde een paar weken terug. Dat is eng, want er staat toch wel wat muziek op. Ten tweede is mijn muziek collectie dermate gegroeid, dat ik het allemaal niet meer kwijt kan op harddisk.

En dat is wel eens vervelend, want nu kan ik bepaalde CD's niet draaien omdat ze staan ge-archiveerd op dvd-rom, en da's dan weer zo'n gedoe. Dus, Rolandow gaat aan de SATA. De 60 GB wordt gereanimeerd en in een PC gestopt die bijna niet gebruikt wordt, die vervolgens tijdens onze week bij de vakantiespelen wordt neergezet. Is dat probleem ook weer opgelost.

Maar wat wellicht nog wel het spannendst is, is de Digitale Spiegelreflex die nu in het vizier komt. Opzich zou ik die kunnen kopen. De vraag is of ik dat nu al wil, en wèlke ik dan wil.

Mijke heeft namelijk een analoge Konica Minolta. Dus lenzen hebben we dan al. Alleen: een minolta is best duur, en ik heb het gevoel dat het toch wat minder common is dan Canon en Nikon.

Een Canon wil ik niet meer, wegens teleurstelling, dus dan blijft de Nikon over. Een Nikon d50 of een Konica Minolta dynax 5d dus. Die Nikon is een stuk goedkoper, maarja, bij de Minolta hebben we dus al twee lenzen.

In de Minolta zit, in de camera, een anti-shock systeem, terwijl dat bij de Nikon en Canon volgens mij in de lenzen gezocht moet worden. Dit betekent dat je lenzen een stuk duurder worden.

Maar, in hoeverre zijn de lenzen van Mijke nog bruikbaar? Zijn ze snel genoeg? Zijn ze niet verouderd?

Dilemma dus. En natuurlijk nergens een site te vinden die toevallig die verschillen voor me uitgezocht heeft.

Mocht iemand het weten: please tell me! :-)

(Trouwens, wil je volgend jaar ook zo'n meevaller? Mail me dan even, we zoeken nog PHP programmeurs!)

2 Comments

  1. Duije

    Ik dacht zaterdag (toen je op dijkpop rond strompelde) al meteen; die Roland is een carrière-man! Je was ook zo goed aan het netwerken… :-)

  2. Toh

    lensen voor de analoge minolta passen volgens mij niet op de Dynax 5d

    Heeft te maken met de sensor van de lichtmeter.

    Dynax5d is overigens wel een heel mooie camera.

    Bekende van me heeft de D70, maar was toch gecharmeerd van de dynax5D die ik een keer mee had….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Rolandow.COM

Theme by Anders NorenUp ↑